Софийска градска прокуратура (СГП) обвини 23-годишния Й.И. за смъртта на

...
Софийска градска прокуратура (СГП) обвини 23-годишния Й.И. за смъртта на
Коментари Харесай

Обвиниха задържания, пребил до смърт таксиметровия шофьор в София

Софийска градска прокуратура (СГП) упрекна 23-годишния Й.И. за гибелта на таксиметровия водач в кв. " Разсадника " в столицата, оповестиха от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е формирано на 08.10.2022 година при изискванията на необходимост и се води в 3 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в СГП на 09.10.2022 година

В началния стадий на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на повода за гибелта на умрелия, разпитите на очевидци са траяли и през нощта. През нощта е осъществено и претършуване на лек автомобил, като протоколът е импортиран в съда с искане на СГП за утвърждението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Й.И. към наказателна отговорност. Обвинението по отношение на него е за това, че на 08.10.2022 година към 18,30 ч. - 19,00 ч. в гр. София, ж.к. „ Разсадника-Коньовица “, в карето сред ул. „ Методи Патчев “, ул. „ Хъшове “ и ул. „ Рибен буквар “ нанесъл удари на 34-годишния Х.Й., с което по несъобразителност предизвикал гибелта му, в резултат на съзнателно нанесена на Х.Й. телесна щета.

С разпореждане на прокурор в СГП обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения.

След запознаване с извършеното досега следствие, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени инструкции за осъществяването на съответни дейности по събиране и инспекция на доказателства за изясняване на обстоятелствата и откриване на обективната истина. Според напътствията би трябвало да се съберат свидетелски показания и материални доказателства, както и да се назначат редица експертизи. Указанията следва да бъдат изпълнени от проверяващ служител на реда в 03 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая. Предстои събиране на още доказателства, разбор на същите и преценката им в сходство с условията на закона.

За резултатите обществеността ще бъде навреме известена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР