Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на

...
Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Кристиан Николов за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, като случаят е особено тежък

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвиняването по отношение на Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвиняване за осъществено от него съзнателно закононарушение по член 342, алинея 3, б. „ в ”, по отношение на алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, се споделя в известие на интернет страницата на прокуратурата. 
На 19.04.2020 година, към 18.00 ч., в региона на кръстовището на ул. „ Хенрик Ибсен ” с бул. „ Черни връх ” в столицата, обвиненият Николов, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижването по пътищата, като се е движил със скорост над позволената и не спрял при доближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, в резултат на което съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков. Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на голям брой участници в придвижването, като действието е осъществено на оживено място. 
Съгласно наредбата на член 342, алинея 3, б. „ в ” от Наказателния кодекс за изключително тежки случаи наказването е от петнадесет до двадесет години или пожизнен затвор. 
По делото е направено авансово умозаключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на потърпевшия, от което е видно, че в резултат на удара от ПТП на Цветков са били породени голям брой несъвместими с живота контузии - строшаване от 3 до 11 ребро, контузия на черния дроб, както и сърдечна тампонада. 
Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение във връзка с причинителя на закононарушението - „ задържане под стража “. 
Във връзка с голям брой запитвания от публицисти, отнасящи се до медийното отразяване на правосъдното съвещание по импортираното от СГП искане, ви уведомяваме, че обезпечаването на достъп в постройката на Съдебната палата е от компетентността на ръководителя на Върховен касационен съд.
Вижте още:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР