Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за умишлено причиняване на

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за умишлено причиняване на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Още двама полицаи са пострадали при тежката катастрофа край Казичене

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за съзнателно причиняване на телесни повреди на трима служители на реда при ръководство на моторно транспортно средство, както и за незаконно подкрепяне на сирийски жители да преминат и обитават в страната, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) с разпореждане образува досъдебно произвеждане във връзка настъпилата тежка злополука на бул. „ Цариградско шосе “ в гр. София, при която бус с незаконно пребиваващи мигранти удари полицейски автомобил и рани тежко чиновници на реда.

Досъдебното произвеждане ще се води за това, че на 22.11.2022 година към 06:55 ч. в гр. София, бул. „ Цариградско шосе “, метода към „ Околовръстен път “ в посока с. Казичане, при ръководство на моторно транспортно средство са нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е породена тежка телесна щета на К. П., телесна щета на К. Е. и телесна щета на К. К. – и тримата служители на реда при ОСПС – Столична дирекция на вътрешните работи – закононарушение по член 342, алинея 3, б, „ б “, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за това, че на същата дата за да бъде набавена имотна полза, незаконно са подкрепени 12 сирийски жители да преминат и обитават в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР