Софийска градска прокуратура излезе с позиция за публикуването от Антикорупционния

...
Софийска градска прокуратура излезе с позиция за публикуването от Антикорупционния
Коментари Харесай

Прокуратурата опроверга АКФ за съдия Немска и вдовицата на Нотириуса

Софийска градска прокуратура излезе с позиция за публикуването от Антикорупционния фонд през днешния ден за, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи и ДАНС и, за арбитър докладчик по секретно административно дело към Административен съд - София град (АССГ), по което страна е вдовицата на Нотариуса - Гергана Божанова.

Софийска градска прокуратура (СГП) декларира, че не е предоставяла публична информация по отношение на данните, които са изложени от АКФ.

Поискана е информация от Административен съд - София град със страна Г. Божанова , като е открито, че има едно формирано дело с жалбоподател Г. Божанова, което е против Заповед № 8121К-9226/29.07.2021 година на министъра на вътрешните работи , с която е прекъснато служебното ѝ правно отношение като държавен чиновник в Министерство на вътрешните работи. Съдия-докладчик по това дело не е арбитър М. Немска.

Също по този начин от СГП разясняват, че законовата процедура за обжалване на отвод за издаване на позволение за минава пред Държавна комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), а нейното решение предстои на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС). Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.

Затова и няма по какъв начин арбитър в АССГ да преглежда дело от компетентността на Върховен административен съд .

" Тези обстоятелства са видни от самата нормативната уредба, а не се извеждат при запознаване с материали по съответно секретно дело ", оповестяват от прокуратурата, която упорства и да не се заблуждава обществеността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР