Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем бизнесдамата

...
Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем бизнесдамата
Коментари Харесай

100 000 лв. гаранция за майката на шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков


Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвинен бизнесдамата Десислава Пешева Николова по отношение на злополуката, провокирана от сина ѝ Кристиан Николов, при която почина журналиста Милен Цветков, оповестиха от прокуратурата.

Според обвиняването обвинената е предоставила моторно транспортно средство – лек автомобил Audi Q7, благосъстоятелност на ръководеното от нея комерсиално сдружение, на Кристиан, който бил под влияние на наркотични субстанции - амфетамин и канабис. ЗДвП не разрешава да се дава моторно транспортно средство на лидер, който е използвал наркотични субстанции или техни аналози.
Мълчание пред камерите от майката на водача, провокирал злополуката с Милен Цветков Десислава Пешева беше отведена от служители на реда
На обвинената е избрана мярка за неотклонение - гаранция в пари в размер на 100 000 лв..

Относно лицата, които се намирали в управлявания от Кристиан Николов автомобил по време на пътно-транспортното произшествие - приятелката на младежа и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са събрани данни за осъществено от тях закононарушение по член 290, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс – затаяване на истина.

Материалите от делото са отделени, като следва да бъдат изпратени по подготвеност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР