Софийска градска прокуратура е постигнала споразумение по обвинителен акт за

...
Софийска градска прокуратура е постигнала споразумение по обвинителен акт за
Коментари Харесай

Осъдиха британски гражданин за пренесени през границата ни наркотици

Софийска градска прокуратура е постигнала съглашение по обвинителен акт за пренесено през границата на страната без съответно позволение наркотично вещество - закононарушение по член 242 от Наказателен кодекс.

На 06.04.2020г. през летище София, град София упрекнатият Д. М., на 43 години, е пренесъл през границата на страната от Индонезия до Република България посредством интернационална куриерска пратка високорисково наркотично вещество по смисъла на член 3  от Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, вр. член 3, т. 1 от Наредба за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, а точно 1 979.80 грама кратом (Mitragina specioza), на обща стойност 1 128.49 лв..

На 02.12.2021 година е подписано съглашение за решение на наказателното произвеждане, с което Д. М. се признава за отговорен.

Софийски градски съд е определил наказване " Лишаване от независимост “ за период от две години, осъществяването на което се отсрочва на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс за период от 4 (четири) години и " Глоба “ в размер на 50 000 (петдесет хиляди) лв..

Д. М. е роден Англия, английски жител, с непрекъснат адрес в България, приблизително обучение, женен, неосъждан, незает.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР