Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство, след сигнал от

...
Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство, след сигнал от
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама след сигнал от тв предаване за подкуп в НАП

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане, след сигнал от тв предаването " Господари на ефира " за корупционни практики в офиса на Национална агенция за приходите София, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване. Сигналът е постъпил при започване на януари, а няколко дни по-късно - на осми, Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за закононарушение по член 301 от Наказателен кодекс (подкуп).

В репортажа се споделя за жител, който е бил притискан от чиновници на приходната организация, което е довело до това сметките и превозът му да са запорирани от основния обществен реализатор в Национална агенция за приходите Стефан Лозанов след осъществена проверка.

От прокуратурата оповестяват, че след извършено извънредно интензивно следствие, в хода на което са осъществени множества процесуално-следствени дейности, на 13 февруари към наказателна отговорност е притеглен С.Л.-служител на Национална агенция за приходите София по обвиняване за приемане на рушвет посредством изнудване чрез служебно състояние.

Към наказателна отговорност е притеглен и съизвършител - жена с букви В.К. Спрямо нея са предявени две обвинявания - за съучастничество в закононарушението и за търговия с въздействие. Двамата са с наложени ограничения " подписки ", прецизират от обвиняването.

Съобщението приключва с признателност към екипа на " Господари на ефира " " за проявената гражданска позиция при подаването на сигнала до способените органи. Използваме опцията да подчертаем, че точно положителното взаимоотношение с проверяващите публицисти и незабавната реакция на Главна дирекция " Национална Полиция " и Софийска градска прокуратура доведоха до събиране на доказателства според условията на Наказателно-процесуалния кодекс за незаконната активност на обвинените лица и нейното прекратяване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР