София. Засега Комисията по ревизия е част от предизборната кампания

...
София. Засега Комисията по ревизия е част от предизборната кампания
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Засега Комисията по ревизия е част от предизборната кампания - единственият институционален начин в правовата държава е да се произнесат съд и прокуратура

София. Засега Комисията по проверка е част от предизборната акция - единственият институционален метод в правовата страна е да се произнесат съд и прокуратура. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Корнелия Нинова разяснява Комисията по проверка и свадите с нея и отговори дали тя е част от предизборната акция или е действителна проверка с последствия. " Зависи по какъв начин ще приключи. Засега наподобява като предизборна акция. Според мен всичко, което беше чуто и изнесено в последните дни в тази комисия, може да даде резултат, само в случай че получи институционалната позиция - прокуратура и съд. Иначе би останало един споделил едно, друг-друго. Тези процеси би трябвало да се доведат до дъно по реда и разпоредбите, които съществуват в страната. Това е прокуратура и следствие, обвинителен акт и присъди ", сподели Корнелия Нинова.
Тя съобщи, че част от информацията, изнесена на комисията, е била потресаваща. " Ако това е правилно - трябват доста съществени и крути ограничения. Пак споделям - единственият институционален метод в правовата страна е да се произнесат органите - прокуратура и съд. Иначе ще остане в границите на комисията и няма да има резултата, който се цели ", съобщи още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и бъдещия длъжностен кабинет и отговори на въпрос дали ще има министри от левицата. " Ще разберете на следващия ден, като го разгласи президентът ", сподели Корнелия Нинова. Тя съобщи, че е право на президента да си разгласи службения кабинет и тя не би си разрешила да разяснява, което и да е име.

Корнелия Нинова разяснява и връщането на мандата от страна на Българска социалистическа партия. " Много деликатно обсъдихме всички разновидности и то подобен вид, който да е добър за България. Във всички останали, в който взехме решение да върнем мандата, означаваше да продължим ръководството на Борисов, да закрепим модела, против който четири години изрично и поредно се борим. Какво имам поради? Първият вид беше да вземем мандата, да бавим и да се опитаме да вършим съвещания. При състояние, че трите нови партии авансово и изрично обявиха, че не биха подкрепили подобен кабине, тези съвещания бяха обречени. Бавенето на процеса просто да покажем, че можем, че имаме хора, означаваше през това време да ръководи кабинетът " Борисов ", добави още тя. По думите й вторият вид, който от Българска социалистическа партия са разгледали, е да създадат държавно управление. " Новите партии обявиха, че няма да го поддържат. Повярвайте, имаше сериозен риск този кабинет да е подсилен от ГЕРБ. Това означаваше, че това държавно управление щеше да е в ръцете на ГЕРБ като болшинство. Няма по какъв начин да организира до дъно борба за разграждане на модела на ГЕРБ, в случай че зависиш в Народното събрание от ГЕРБ. Така че взехме решение бързо, доста почтено за хората да кажем, че с 43 депутати в тази обстановка, няма различен почтен и бърз метод, с изключение на връщането на мандата. Шансът беше във втория мандат. Слави Трифонов трябваше да го оползотвори, тъй като хората му дадоха повече доверие ", разяснява още Корнелия Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР