София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните

...
София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с работодателските организации

София. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева организира среща с национално показаните организации на работодателите в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
На срещата участваха Васил Велев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара, Евгени Иванов, изпълнителен шеф и член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Цветан Симеонов, ръководител на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и Габриела Димитрова от дирекция „ Международно съдействие “.
„ В рамките на посланическата конференция насочих молба към всички представители на дипломатическите ни задачи в чужбина да бъдат дейни и да спомагат на българския бизнес. Той има капитал и самочувствие да основава работни места и да работи за увеличение на износа ”, съобщи министър Захариева в границите на срещата.
Вицепремиерът добави, че е доста значимо нашата дипломация да бъде практична и насочена към стопанската система. „ Независимо, че малко места имат търговски представителства, работата на българските дипломати е да презентират България като положително място за вложения ”, сподели още Екатерина Захариева. „ С вас работим от години добре дружно, уповавам се да задълбочим съдействието си ”, обърна се вицепремиерът към представителите на бизнеса.
Акценти в диалога бяха въпросите за подготовката на двустранни съглашения на страната ни за продан на работна мощ с Украйна, Молдова и Армения и участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). „ Приели сме участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз за един от най-важните външнополитически цели. Усилията на страната ни са оценени и имат поддръжката на доста европейски страни ”, сподели вицепремиерът Захариева. Бизнесът от своя страна изрази поддръжка за работата на държавното управление в тази посока. Екатерина Захариева и представителите на бизнеса се сплотиха към мнението, че присъединяване на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще способства за подобряването на бизнес средата у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР