София заема третото място в класация на най-подходящите за уикенд

...
София заема третото място в класация на най-подходящите за уикенд
Коментари Харесай

София е трета в класация на най-предпочитани дестинации в Европа за уикенд екскурзия

София заема третото място в ранглиста на най-подходящите за уикенд екскурзии европейски градов е през 2024 година, оповестиха от пресцентъра на столичното летище.

Те се позоваха на класация, направена въз основата на данни и оценки от мнения в „ Трипадвайзър “ (Tripadvisor) за всяка европейска столица, като особено се подчертава върху нощния живот и цената на настаняването. София се отличава с обилие от вълнуващи места и невероятни благоприятни условия за занимания, показват от летище София. 

Първата позиция в ранглистата е за английската столица Лондон. Градът на Темза и Биг Бен разполага с 854 високо оценени питейни заведения, клубове и пъбове. Това обаче върви ръка за ръка и с по-високи разноски за настаняване, които възлизат на към 116,9 евро на човек , демонстрират данните. 

Втората позиция в класацията е за чешката столица Прага , която също предлага благоприятни условия за занимания и културни прекарвания.

София заема третото място. Българската столица предлага на посетителите си избор от 112 бара и клубове с четири и повече звезди, а хотелите са на междинни цени към 41,9 евро на човек за нощувка. Това значи, че посетителите могат да се насладят на страховит уикенд с рационален бюджет, показват от столичния аеропорт. 

По данни на летище София повече от две трети от пасажерите от и до летище София (69%) пътуват до и от страни членки н а Шенген, като от 31 март те към този момент ще минават по-бързо на терминалите без граничен надзор, откакто страната ни се причисли към Шенгенското пространство по въздух и вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР