София. За да имаме българско училище, което да ни отреди

...
София. За да имаме българско училище, което да ни отреди
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: За да имаме българско училище, което да ни отреди достойно място в бъдещето, то трябва да се ползва с огромната подкрепа на институциите и на цялото общество

София. За да имаме българско учебно заведение, което да ни отреди почтено място в бъдещето, то би трябвало да се употребява с голямата поддръжка на институциите и на цялото общество. Това съобщи президентът Румен Радев пред гостите на тържествения концерт по случай 100 години от основаването на 25-о ОУ „ доктор Петър Берон “, оповестиха от прессекретариата на президента . По думите на президента българското учебно заведение би трябвало да има здрави и дълбоки обичаи, съответни образователни проекти и стратегии, съвременни форми и способи на образование, извънредно високо квалифициран и въодушевен преподавателски състав, както и родители, които да поддържат своите деца и този преподавателски състав.
В изявлението си президентът акцентира, че „ учебното заведение е светилище, от което зависи в голяма степен младите персони да излязат готови за живота “, за големите провокации с съответни и задоволителни познания, със заложен в тях блян за самообразование и самоусъвършенстване през целия живот. „ От учебното заведение до голяма степен зависи дали от него ще излязат жители с сериозно мислене към себе си и към обществото, тъй като единствено с сериозно мислене ние можем да имаме напредък и да се движим като общество дружно напред “, добави Румен Радев.
Президентът показа пред гостите на церемонията, че постоянно пристъпва с неспокойствие през прага на всяко едно българско учебно заведение, освен тъй като влиза в „ храма на знанието “, а тъй като прекрачва в свято място, в което децата се трансформират в осъзнати персони и жители на родината. „ Ние българите пазим в душите си особеното възприятие на респект и почитание още от Възраждането към учебното заведение, към даскала, към тайнството на процеса на познанието “, разяснява още Румен Радев.
„ Благодаря на учителите на това остаряло българско учебно заведение, че пазите и развивате тези вековни обичаи, че имате начинания и разширявате образованието по математика, информатика, изобразително изкуство, чуждоезиково образование и пазите в себе си духът на просветителя “, обърна се президентът към преподавателите. Държавният глава прикани и учениците в никакъв случай да не престават да търсят истината, тъй като истината, достигната посредством знание носи наслаждение и напредък за бъдещето ни като нация.
По мотив 100-годишния празник на учебното заведение Румен Радев връчи почетния знак на президента на неговия шеф Надка Христова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР