София. Йорданка Фандъкова проведе среща с Юрки Катайнен, зам.-председател на

...
София. Йорданка Фандъкова проведе среща с Юрки Катайнен, зам.-председател на
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Юрки Катайнен: София може да се превърне в регионален иновационен център

София. Йорданка Фандъкова организира среща с Юрки Катайнен, зам.-председател на Европейската комисия с сектор работни места, напредък, вложения и конкурентоспособност. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На срещата участва и евродепутатът Ева Майдел, член на групата на ЕНП.
По време на диалозите комисар Катайнен даде висока оценка за развиването на София. „ Това е петото ми посещаване в София за четири години. Посещавал съм 2 пъти иновационни центрове и строителството на новите метролинии и би трябвало да кажа, че скоростта на развиване в града е много бърза във връзка с нововъведенията и устойчивата инфраструктура “, сподели Катайнен. „ За мен е доста хубаво да видя, че нашите столици, столиците на Европейския съюз, се развиват толкоз бързо “, акцентира той.
„ Общините се трансфораха в най-големия сътрудник на Европейска комисия, тъй като те реагират доста бързо. Това е повода финансовите принадлежности да са насочени към тях и кметовете и общинските препоръки могат да взимат независими решения. Много политики като кръговата стопанска система или умните градове са образци за области на съдействие, в които Европейската комисия непосредствено партнира с общините. Знам, че София доста желае да развие своят иновационен климат и съм на мнение, че София може да се трансформира в иновационен център за целия район. София може да се трансформира в интелектуален център, само че в това време и в център за задграничен капитал, който да развива нововъведенията “, разясни зам.-председателят на Европейска комисия. „ Пожелавам на софиянци да се любуват на красивия си град, а политиците да развиват кръговата стопанска система, нововъведенията и висококачественото обучение “, сподели още Катайнен.
„ Образованието и положителната среда за обучение са ключът за просперитета на София. Големите вложители, с които беседвам, търсят експерти и добре готови младежи. Затова залагам в програмата си и отделяне на учебен кампус, в който влиятелни интернационалните учебни заведения и университети да отворят филиали в София “, съобщи от своя страна Йорданка Фандъкова.
„ Най-доброто е извеждането на образованието като приоритет “, сподели Катайнен, съгласно който София може да бъде хъб за обучение и да дава поддръжка на своите съседи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР