София. Водим разговори България да издава повече многократни визи за

...
София. Водим разговори България да издава повече многократни визи за
Коментари Харесай

Мая Ломидзе, АТОР: Водим разговори България да издава повече многократни визи за Русия – за две и повече години

София. Водим диалози България да издава повече многократни визи за Русия – за две и повече години. Това сподели изпълнителния шеф на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Мая Ломидзе по време на откриването на Българо-руски бизнес конгрес в региона на туризма, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ По време на форума доста пъти се споделиха числата за потока съветски жители в България и български туристи в Русия. Ние прелестно схваща, че двете цифри са една дребна част от това, което всяка страна може да предложи на другата “, съобщи Ломидзе.
Тя напомни, че преди няколко години в Русия е имало съществени проблеми във връзка с визите. По думите ѝ българското консулство е едно от образците, с които страната в никакъв случай не е имала проблеми.
„ По време на срещите с министъра на туризма на България Николина Ангелкова говорихме за това България да издава повече многократни визи за Русия – не едногодишни, а за две и повече години. Защото потребността от постоянно изваждане на визи е причина хората да не посещават страната “, сподели още Ломидзе. „ С Ангелкова стигнахме и до извода, че България не е задоволително стартирана в Русия. Знае се единствено за морето и планинските курорти. Знае се и за - историческия и балнео и спа туризма, само че това на практика нищо не трансформира. За да се усили ползата, страната би трябвало да стартира колкото може повече своите благоприятни условия “, уточни тя.
Ломидзе изясни, че Асоциацията на туроператорите в Русия е предложила на министър Ангелкова да предложи стратегия къде и по какъв начин да се стартира България в Русия и в кои интервали кой тип туризъм да се показва. „ Националният съвет по туризъм е подготвен да се включи в развиването на нови за съветските туристи типове туризъм. И България може да бъде въплъщение на това “, разяснява тя.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР