София. Владимир Чавдаров е избран за член на Висшия съдебен

...
София. Владимир Чавдаров е избран за член на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Владимир Чавдаров е избран за член на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите

София. Владимир Чавдаров е определен за член на Висшия правосъден съвет от квотата на прокурорите, оповестиха от Висш съдебен съвет . Председателят на Избирателната комисия на Общото заседание на прокурорите Зорница Таскова – прокурор във Върховна касационна прокуратура, разгласи, че при извършеното през днешния ден наново гласоподаване за избор на член на Висш съдебен съвет няма претендент събрал повече от половината от действителните гласове. Поради това и на съображение член 29л, алинея 4, изр. 2-ро от Закон за съдебната власт за определен се смята претендентът получил най-вече гласове - 426, Владимир Чавдаров – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна.
Гласували са 952 от имащите право на глас 1538 прокурори. Общият брой на подадените действителни гласове е 918 броя, като са регистрирани 3 недействителни бюлетини – 2 от електронното гласоподаване и 1 хартиена бюлетина. От действителните бюлетини, подадени в изборните секции, гласовете за другите четирима претенденти са разпределени по следния метод:
Пламен Петков – прокурор в СРП - 168 гласа;
Станислав Стойков – прокурор в СГП – 160 гласа;
Николай Любенов – прокурор при ВКП, завеждащ отдел 03 „ Съдебен “ – 91 гласа;
Димитринка Шкодрова-Георгиева – заместител областен прокурор на Окръжна прокуратура – Ямбол – 73 гласа.
Резултатът от извършения избор бе разгласен в наличието на Станислав прокурор в СГП.
За членове на Висшия правосъден съвет от Прокурорската гилдия са определени Красимира Филипова – заместник-главен прокурор при Върховна касационна прокуратура, Владимир Николов - областен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, Добринка Калчева - прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив и Владимир Чавдаров - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. Решение на Избирателната комисия и протоколи на Избирателна секция №1 и Избирателна секция №2 от извършения на 1 0 юли 2022 година избор за членове на Висш съдебен съвет от квотата на прокурорите. Съгласно член 29н, алинея 4 от Закон за съдебната власт решението на Избирателната комисия предстои на обжалване в седемдневен период от оповестяването му посредством Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР