София. Вицепрезидентът Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите

...
София. Вицепрезидентът Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека

София. Вицепрезидентът Илияна Йотова сервира цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Вицепрезидентът е посетител на патронния празник на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ и честването на професионалния празник на библиотечните и осведомителни експерти.

Цветя и венци бяха поднесени и от десетки жители и посетители на столицата. В събитието се включиха и възпитаници от Националната гимназия за антични езици и култури.

След ритуала в централното предверие на библиотеката ще бъде открита галерия – „ 120 година от рождението на Тодор Боров. Живот предан на знанието “.
Отбелязването на празника ще продължи с тържествено разкриване на заседателна зала с името „ Тодор Боров “ на 2 ет. в постройката и с слагане на паметна табела по случай 80 година от основаването на Българския библиографски институт.
От 12.00 часа ще се състои гала по награждаване „ Дарител на годината “ с показване на албума „ Слово с четка и длето. Произведения на изкуството “, дарени на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР