София. Вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на БСП Корнелия Нинова

...
София. Вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Валери Симеонов и Корнелия Нинова в задочен спор за „Бузлуджа“

София. Вицепремиерът Валери Симеонов и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влязоха в неприсъствен спор в обществената мрежа „ Facebook “. Поводът е паметникът на връх „ Бузлуджа “ и отхвърленото искане от държавното управление Българска социалистическа партия да получи безплатно право на прилагане за период от 10 години.
„ Фокус “ разгласява цялостния текст от изявленията на Симеонов и Нинова:

Вицепремиерът Валери Симеонов:
Веднага след излизането на новината за среща сред министър Нанков и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, се обадих на министъра на районното развиване, с цел да му заявя изрично, че паметникът Бузлуджа не би трябвало да се дава безплатно на Българска социалистическа партия, тъй като е юридически с пари на страната и е нейна благосъстоятелност. Същото съм заявявал и в излъчвания на Телевизия СКАТ. По тази причина, не одобрявам нелепите обвинявания на госпожа Нинова, че съм извършил поръчка на премиера Борисов. Нямам навика да координирам държанието си с Борисов или с който и да било. Напротив, министър-председателят обществено разгласи, че гласоподава за безвъзмездното даване на паметника на социалистите. От стенограмата на Министерски съвет може да се види както безапелационната позиция на Обединени Патриоти, по този начин и причините, разменени на съвещанието. Още един път благодаря на тези министри, които поддържаха нашата позиция.
В живота си постоянно съм служил на личната си съвест и не съм разрешавал на никой да диктува моето държание. Определянето ми като „ момче за поръчка “ е обидно и подло. Драга ми Корнелия, клета ми Козета на прехода, аз няма да те нарека „ момиче за поръчка “. С такива прилагателни можеш да се обръщаш към обкръжението си от млади червени депутати, които всекидневно показват какво значи „ момчета за поръчка “. Благодарение на тях и на повърхностната ви популистка опозиционна линия, парламентарната активност удари дъното. Съчувствам на сътрудниците, които са принудени да търпят това всекидневно оскърбление в Народното събрание.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова
Драги ми Валери, небогати ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви послание към мен. Ако бяхте спрели до " бедна ми Козета ", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание. Но когато ругаете " обкръжението ми от млади депутати " и моята партия, няма по какъв начин да не разясня някои обстоятелства. Казвате " в живота си постоянно съм служил на личната си съвест ". Колко съвести имате? Аз познавам няколко. Сегашната, с която ругаете Българска социалистическа партия. Друга, с която незабавно след изборите дотърчахте в кабинета ми в Народното събрание, с цел да ме убеждавате да създадем тройна коалиция с ГЕРБ и вас. Тогава Ви отговорих - послужвам на правила и правила и предлагането Ви не се вписва в моята визия за тях. Трета, с която за повторно дойдохте леко раздразнителен в кабинета ми, да не би Българска социалистическа партия и ГЕРБ да създадем коалиция и Вие да изпаднете от властта. Отговорих Ви по същия метод - за правилата в политиката. Много съвести имате, драги ми Валери. И в друг миг вадите другата. Казвате, че с " обкръжението ми от млади депутати сме блъснали дъното ". Чета някакви проучвания тези дни. Даже от организации, на които не сме любимци. Казват, че Българска социалистическа партия има 20% - 21% поддръжка сега. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, тъй като същите организации дефинират поддръжката за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим отново. Казвате, че постъпваме подло, тъй като желаеме да спасим едно историческо място от съсипия. Но изказвайки се за него, споменавате една телевизия. Чух, че го желаете, с цел да разположите там предавателите си. Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не " великата стена " на българо - турската граница. Казвате, че не вършиме това, което Ви подреди министър председателят. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа реалност у нас. Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, ръководи те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лева минимална пенсия, получаваш 180 лева Но имам вяра, че това ще се промени. И свързвам тази религия с Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР