София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави

...
София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева поздрави вицепремиера и външен министър на Хърватия по случай назначаването ѝ за генерален секретар на Съвета на Европа

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави по случай назначението ѝ за общоприет секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович – Бурич, която сега е вицепремиер и външен министър на Хърватия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи . „ Назначаването е от несъмнено огромно значение заради съвпадащата 70-та годишнина от основаването на Съвета на Европа. Това е годината, в която организацията отбелязва седем десетилетия на битие като дирек за народна власт и господство на закона. Нейните многочислени достижения в развиването и отбраната на човешките права обезпечават мощна мотивация за идната работа “, показва Екатерина Захариева в приветствен адрес до генералния секретар на Съвета на Европа.
Вицепремиерът акцентира, че през актуалната година държавите-членки на Съвета на Европа са изправени пред предизвикването да показват воля за единение, като в същото време резервират и укрепват правилата, върху които е построена организацията. „ Приоритетите и взетите през днешния ден решения ще имат голямо значение за бъдещата му интернационална роля и развиване “, декларира министър Захариева.
„ Вашият професионализъм, сила и безрезервност ще имат голям принос за посрещане и превъзмогване на тези провокации. Уверявам ви, че Република България ви поддържа напълно в тази значима задача “, акцентира Екатерина Захариева и пожелава на Мария Пейчинович - Бурич триумф във всички нейни професионални инициативи и показва убеденост в плодотворно съдействие в бъдеще.
Мария Пейчинович - Бурич е вицепремиер и министър на външните работи и европейските въпроси на Хърватия. Тя бе една от първите, подкрепили целта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за европейска интеграция на страните от Западните Балкани. Сътрудничество сред България и Хърватия е ориентирано с изключение на към подсилване на стабилността в Западните Балкани и към оправянето с общите провокации пред района и Европа, в това число миграционният напън и битката с тероризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР