София. Възстановяването на доверието и развитието на открити и прагматични

...
София. Възстановяването на доверието и развитието на открити и прагматични
Коментари Харесай

Н. Пр. Атанас Кръстин: Възстановяването на доверието и развитието на открити и прагматични отношения между Брюксел и Москва е от интерес както на България и ЕС, така и на Русия

София. Възстановяването на доверието и развиването на открити и прагматични връзки сред Брюксел и Москва е от интерес както на България и Европейски Съюз, по този начин и на Русия. Това сподели посланикът на България в Руската федерация Атанас Кръстин в изявление за организациите „ Фокус “ и ТАСС . Той добави, че България поддържа градивен разговор в тази посока. „ Като член на Европейски Съюз България се придържа към политиката на Съюза по отношение на Русия. В сегашния миг в връзките сред Европейски Съюз и Русия има разлики – някои от тях могат да бъдат преодолени, други остават към този момент неразрешими “, сподели дипломат Атанас Кръстин.
Той добави, че Европейски Съюз и Русия имат стратегическо значение един за различен и припокриващи се ползи в доста области: Европейски Съюз продължава да бъде най-големият търговски сътрудник на Русия, а вложенията от страните членки на Европейски Съюз в РФ са 70% от всички задгранични вложения. Посланик Атанас Кръстин даде като образец за извънредно сполучливо съдействие сред Русия и Европейски Съюз региона на образованието и науката: Русия е преди всичко измежду страните отвън Европейски Съюз по продан на студенти, сполучливо се развива взаимоотношението сред съветски и европейски научни институти.
Цоня СЪБЧЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР