София. Ваканционният месец август се оказва доста удобно време за

...
София. Ваканционният месец август се оказва доста удобно време за
Коментари Харесай

Николай Николов, БСП: Управляващите в СО използват ваканционния август, за да изпълнят най-скандалните си решения

София. Ваканционният месец август се оказва много комфортно време за ръководещите в Столична община, които се пробват да осъществят тихомълком и зад тила на жителите най-скандалните си решения в кварталите. Това разяснява общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия Лява България " в СОС Николай Николов, оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София. Той засяга най-пресния летен скандал в столичния квартал " Бъкстон ". Там, без знанието на жителите, беше изработен опит да бъде построена краткотрайна улица, която щеше да минава на по-малко от метър от жилищните блокове.
" Гражданите реагираха доста бързо, събраха се, потърсиха ме за помощ и дружно спряхме това безумство, разяснява Николай Николов. - Работниците от общината бяха разкопали зелената повърхност и пътеката в междублоковото пространство и бяха отрязали дърво, без да имат съответните позволения. Поисках от тях документ, с който от Дирекция " Зелени системи " позволяват да бъде отрязано дървото. Те не разполагаха с подобен. Освен това, живеещите там не са били известени за построяването на краткотрайна улица, нито пък е правено публично разискване с тях дали са съгласни тъкмо под прозорците им да има път, без да са спазени наложителните отстояния ".
Изобщо не е инцидентно също, че тъкмо при започване на август вложителят, който желае да строи 43-етажен небостъргач в зелената повърхност в кв. " Стрелбище " на кръстовището на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " загради парцела и разкопа улицата, която попада в него, разяснява още Николай Николов. " Вероятно разчитаха, че хората са във почивка отвън София и няма да има митинги и опозиция, сподели общинският консултант от " Българска социалистическа партия Лява България ". - Но реализираха тъкмо противоположното. Гражданите се активизираха още повече, събраха се и даже блокираха бул. " България " за 25 минути. Опитите за пробутване на безумни решения зад тила на хората и без тяхното единодушие, към този момент няма по какъв начин да съумеят! ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР