София. В Световния ден на географските информационни системи, министърът на

...
София. В Световния ден на географските информационни системи, министърът на
Коментари Харесай

Министър Христо Алексиев получи световна награда за МТИТС за постижения в географските информационни системи

София. В Световния ден на географските осведомителни системи, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев получи премия за екипа на министерството от интернационалния конкурс „ Специални достижения в Географска информационна система 2021 “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС). Географска информационна система основаната Единна осведомителна точка беше отличена в влиятелния конкурс измежду повече от 100 000 системи от целия свят.

Платформата обезпечава ефикасна поддръжка и обработка на огромни размери геоданни, електронни административни услуги и високо равнище на оперативна съгласуемост. Системата подкрепя съдействието и координацията сред държавната администрация, общините и бизнеса.

Единната осведомителна точка сплотява данни за съобщителни, ВиК, газови, пътни, жп и електрически мрежи, транспорт на топлинна сила, улично осветяване и други С платформата се обезпечава информация и съгласуваност на дейностите по разполагането на електронни съобщителни мрежи сред другите мрежови оператори. Това е причина за понижаване на разноските по построяването и използването на инфраструктура и за успеваемост посредством шерване на разноските, съвместяване на административни процедури, свързани със градежите и употребата, спестовност на запаси.

Единната точка има 1863 регистрирани консуматори. Наличната база данни сплотява 18 700 км електронна съобщителна мрежа с 7 834 обекта към нея, 12 200 км инфраструктура за разполагане на електронни съобщителни мрежи, към която са включени 15 2957 обекта, 194 км електропреносна и електроразпределителна мрежа с прилежащи към нея 2 118 обекта и 4 216 км железопътна мрежа с 8 142 обекта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР