София в продължение на години е определяна като една от

...
София в продължение на години е определяна като една от
Коментари Харесай

На ръба на закона: Софиянец засадил над 200 дървета, а няма право

София в продължение на години е определяна като една от най-мръсните столици в Европа. Един мъж обаче методично работи, с цел да промени статистиката. Прави го без доста звук, само че с доста непримиримост, оповестява Нова ТВ.

" Дъбът е хералдичен детайл в герба на България. Лъвовете са стъпили точно върху летен дъб - той е най-дълголетен, хубав и достоен. Това е дъбът, който аз сея. На метростанция " Вардар " преди 12 години започнах да го засаждам и след това да го отглеждам. Вече тук има 11 дъба ", споделя Калин Делийски.

В целия град е посадил сполучливо над 170 дървета, само че над 200 са като цяло опитите му, тук-там унищожени.

" Може би по този начин съм учтив от дребен. Учих за лесовъд, прави ми удоволствие, удобно ми е. През 2011 година започнах, тъй като мислех, че ще ми носи наслада и задоволство. Оказа се, че горчилката е повече. Не срещам поддръжка от " Зелена система ", работя самичък. Нямам право да сея на непозната територия, земята не е моя. От към 130 години има семена на летен дъб из София, още от времето на княз Фердинанд, когато е почнал да основава паркове. Събирам жълъди от свободно растящи дървета ", споделя още той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР