*** София. В киносалона на Военната академия Г.С. Раковски президентът

...
*** София. В киносалона на Военната академия Г.С. Раковски президентът
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 16 ноември

***
София.
В киносалона на Военната академия „ Г.С. Раковски ” президентът Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на тържественото събрание-концерт за празника на Сухопътните войски. На него военнослужещи и цивилни чиновници от Сухопътните войски ще бъдат отличени с награди за проявен професионализъм при осъществяване на служебните отговорности.

***
София.
Държавният глава Румен Радев ще удостои Фондация „ Александър декор Хумболт “ с Почетен знак на Президента на Републиката. Събитието ще се състои в Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

***
София.
От 12.00 часа министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов, ще направи ревизия на ремонтните действия на източната дъга на Софийския околовръстен път. Проверката ще стартира в дясното локално платно, на 500 м след надлез „ Казичене “, идвайки от автомагистрала „ Тракия “ в посока автомагистрала „ Хемус “.

***
София.
От 14.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва на формалното показване на отчета на Българската академия на науките по отношение на опциите за реализация на активите, свързани с плана АЕЦ „ Белене “, което ще се състои в Големия салон на Българска академия на науките.

***
София.
От 09.00 часа ще стартира съвещанието на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще стартира седмичното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет.

***
София.
От 09.30 часа в зала „ Мусала ” на хотел „ Хилтън “ ще се организира бизнес конгрес на тематика „ Предизвикателства и благоприятни условия пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ”.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Даниел Б., Христо П. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството на здравеопазването, ще бъдат показани резултати от проучванията на СЗО за България - „ Обзор на положението на опазването на здравето и благосъстоянието на популацията “ и „ Характеристики на опазването на здравето и благосъстоянието на популацията “.

***
София.
От 10.00 часа пред постройката на Софийския затвор чиновниците на пандизите ще излязат на алегоричен митинг с гледище за нарастване на заплатите.

***
София.
От 10.00 часа в Аула магна на СУ „ Св. Климент Охридски “ ще бъде открита интернационална научна конференция на тематика „ Хумболтианците и научният напредък в страните от Централна и Югоизточна Европа “ във връзка 25-ата годишнина на Хумболтовият съюз в България.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Мелиад Ф. и Хасан Х., на които са повдигнати обвинявания за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Хованес М., Пламен Т. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група за отбягване заплащане на данъчни отговорности в огромни размери

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Гриша Г., Данаил Г. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Цветомир М., Борислав П. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика „ Отбелязваме Месеца на битката с рака на белия дроб. Какви са новите благоприятни условия за лекуване? “

***
София.
От 11.00 часа в ателие 1 на Националната художествена академия ще бъде открита галерия от конкурс за афиш „ 30 години стратегия Еразъм “.

***
София.
От 11.30 часа ръководителят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова ще открие 4 осведомителни щанда, ситуирани в коридорите на Народното събрание, на които народните представители и гостите на Народното събрание ще могат да се срещнат с активността на здравните посредници.

***
София.
От 11.35 часа в Sofia Event Center ще стартират лекцциите от тазгодишното издание на ISTA Conference (The Innovations in Software Technologies and Automation Conference).

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция във връзка
Националния музикално-фолклорен конкурс “ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ ” - ПЛОВДИВ 2018 година

***
София.
От 12.00 часа в Дома на Европа ще се организира спорен конгрес „ Отпадъци и общество. Управление на отпадъците с мисъл за хората ”, проведено от съдружие „ За Земята ”.

***
София.
От 12.30 часа в зала „ Изток ” на Народното събрание ще се състои полемика във връзка 10-годишнината от основаването на Сдружение „ Национална мрежа на здравните посредници ”.

***
София.
От 14.15 часа в зала „ Изток ” на Народното събрание ще се организира кръгла маса на тематика „ Агресията в българското общество – нужда от противопоставяне ”.

***
София.
От 14.30 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Тодор С., Владимир Р. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 15.00 часа 5-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против Ирена И. - арбитър от Белоградчик и други, на коитоса повдигнати обвинявания за закононарушения по работа.

***
София.
От 16.00 часа в „ София хотел Балкан “ ще се организира конференцията „ Образование и бизнес: рЕволюция “.

***
София.
От 17.30 часа в къща музей „ Петко и Пенчо Славейкови ”, Националният книжовен музей ще показа изложбата „ Венец за българката ” – фрагменти от богатата етнографска сбирка на семейство Славейкови.

***
София.
От 18.00 часа в в Националната изложба Двореца ще бъде открита галерия от посолствата на страните от Вишеградската група.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде показан поетът Александър Секулов.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК с дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев „ Безкрайната градина ” ще бъде открит фестивалът „ Киномания “.

***
София.
От 19.30 часа в Националния исторически музей ще бъде отворена първата бутилка на младото вино „ Божоле “. Първата бутилка от новата годишна продукция ще отворят Н.Пр. Ерик Льобедел, дипломат на Франция в България, в ролята си на патрон на церемонията, и Стефан Делайе, ръководител на Френско-българската комерсиална и индустриална камара (ФБТИК).

***
Благоевград.
От 09.00 часа в зала „ 22 септември “ в Временната комисия за асортимент на претенденти за правосъдни заседатели за Окръжен съд- Благоевград ще организира чуване на претендентите подали документи.

***
Благоевград.
От 11.00 часа на пл. „ Георги Измирлиев “ ще се организира „ Фестивал на толерантността “.

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ, на ул. „ Конт Андрованти 5 ” общинският консултант Димитринка Буланова ще има приемен денс жители.

***
Бургас.
От 16.30 часа на площад „ Тройката “ ще се организира концерт във връзка Деня на толерантността.

***
Бяла Слатина.
От 11.00 часа в Центъра за развиване на общността ще бъде маркиран Международният ден на толерантността посредством разработване на приветствени картички за празника и шествие по центъра.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала № 4 (зала„ Пресцентър “) на Фестивален и конгресен център ще се състои конференция във връзка откриването на Киномания Варна 2017.
Фестивален и конгресен център – Варна.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският консултант от ГЕРБ Славчо Славов ще има приемна за жители в офиса на партията на ул. „ Георги Бенковски ” №1.

***
Варна.
От 18.00 часа във Фестивален и конгресен център Варна ще се организира тържествено заседание – концерт по случай 120-та годишнина от основаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базирате Варна.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в зала 314 на Областна администрация ще се организира Първата интернационална среща по план „ Да помним европейските десетилетия “ /Remind me the European decades/. Тя е в границите на стратегия „ Европа за жителите “, а сътрудник в дейностите е Европейският информативен център във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред постройката на Общината ще стартира осведомителна акция под мотото „ Да подарим здраве “, с която ще бъде маркиран Международният ден без тютюнопушене.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа младежи и доброволци към център „ Амалипе “ ще раздават пред постройката на Община Велико Търново, обятия и флаери с толерантни послания във връзка Международния ден на толерантността. От 14.00 часа в пети корпус към ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ", ще се провежда обществена лекция на проф. дпн. Мариана Мандева.,,За четенето на формалния български език като втори език в началния учебен стадий “ –,,Академично и персонално “.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Народна библиотека „ П.Р.Славейков “ ще бъде открита XVI-та Национална научна конференция с интернационално присъединяване „ Библиотеки – четене – връзки “, отдадена на 190-годишнината от рождението на видния български стихотворец, журналист и политик Петко Рачев Славейков.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Нова зала на Общината стартира двудневно образование на регионални координатори по отношение на Националната тактика за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете, както по условията на Закона за равнопоставеност на дамите и мъжете. Инициативата е на Министерството на труда и обществената политика и ще бъде открита от заместник-министъра Росица Димитрова.

***
Велико Търново./ с. Леденик.
От 10.30 и от 12.30 часа ще се проведат финалите на общинските училищен игри по футбол – VIII-X клас.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се състои концерт на децата от детските градини „ Рада Войвода “ и „ Иванка Ботева “ във връзка Международния ден на толерантността. Концертът е под патронажа на кмета Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена изложба „ Борис Денев “ ще бъде открита юбилейната галерия живопис – „ Преображения “ с създател Янко Маринов.

***
Видин.
От 13.00 часа в зала „ Евроклуб “ на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ ще се организира урок по литература по програмата „ Писател назаем “.

***
Враца.
От 17.30 часа в общата читалня на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ ще бъде показана книгата „ Паническо разстройство “ на Анна Маринова.

***
Враца.
От 17.30 часа в дребната зала на Регионалния исторически музей ще се организира креативна вечер на писателя Владимир Зарев.

***
Враца.
От 18.30 часа в Народно читалище „ Развитие 1869 “ ще се състои концерт на Симфониета Враца с диригент Христо Павлов и солист Симеон Гошев /пиано/.

***
Габрово.
От 10.30 часа в библиотеката на Технически университет ще се организира конференция на тематика „ Науката среща парламентите и районите “.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Огледална зала „ Нели Божкова “ ще бъде показана книгата „ Хавра ” на Захари Карабашлиев.

***
Долна баня.
От 10.00 часа доброволци от Центъра за развиване на общността ще се посетят СУ „ Неофит Рилски ‘‘, ПГ ‚ „ Христо Ботев‘‘, ОДЗ „ Юрий Гагарин‘‘, ЦРДУ, ЦОП, Община Долна баня и Бюро по труда по отношение на отбелязването на Международният ден на толерантността.

***
Дългопол.
От 13.30 часа в СУ „ Св. Климент Охридски “, Областен информативен център – Варна ще показа книгата „ Заедно за Европа “ – 60 години Европейски обществен фонд.

***
Елена.
От 10.00 часа заседателна зала 211 на Община Елена осведомителни срещи на тематика „ Възможности за финансиране от Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) “.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в музея на фотографията и актуалните образни изкуства ще бъде открита изложбата „ Времето, в което живях “ със фотоси на Никола Стоичков.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в Окръжен съд ще се гледа делото за убийството на Николай Радев от Дупница.

***
Нови пазар.
От 10.00 часа в СУ - Професионална Селскостопанска Гимназия, Центърът за развиване на общността за следващ път ще означи деня на толерантността.

***
Нови пазар.
От 11.00 часа в зала 310 в постройката на Общинска администрация Нови пазар ще се организира начална конференция по план за повишение на енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания в града.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на политическите партии " Да България ", ДСБ и " Зелените " във връзка иден цивилен митинг под наслов „ КОЙ ръководи община Пазарджик “.

***
Перник.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Перник кметът Вяра Церовска ще даде конференция и ще направи доклад за двете години ръководство.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на Национално учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков “ след интернационалното турне в Германия и Унгария.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 5 зала, състав на Окръжен съд – Пловдив ще заседава по делото против Никола Д., който е упрекнат за убийството на сина си.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала №1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа делото, формирано по тъжба на подсъдимия Ириза И. против присъда на Окръжен съд – Хасково, с която е приет за отговорен в причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала №1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа делото формирано по тъжба на подсъдимия Христо Т. и митинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора, с която той е приет за отговорен, че управлявайки трен със скорост от 106 км/ч, при позволена до 40 км/ч, е предизвикал по несъобразителност гибелта на едно лице и телесни повреди на други четири лица.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на Румен Петков и членове на националното управление на Политическа партия АБВ. Тема: АБВ упорства инспектората на Висш съдебен съвет да ревизира дейностите или/и бездействията на прокуратурата в Пловдив по редица публично огласени случаи.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският консултант от ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с жители в офиса на партията в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” № 1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският консултант от ГЕРБ Пенчо Малинов ще се срещне с жители в офиса на партията в регион „ Източен ” на ул. „ Коста Паница ” №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще имат приемна за жители в офиса на партията в регион „ Западен ” на ул. „ Царевец ” № 9.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският консултант от ГЕРБ Гошо Къчков ще се срещне с жители в офиса на партията в регион „ Северен ” на бул. „ Марица ” №91.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 308 на Община Разград кметът доктор Валентин Василев ще връчи парична премия на Ремзи Реджеб Осман за реализирани високи резултати през 2017 година.

***
Разград.
От 09.30 часа в спортна зала „ Лудогорец ” локалната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и Ученическа спортна школа „ Руси Бухтев ” организират ученическо спортно съревнование „ Бързи, смели, сръчни – играем почтено, поддържаме връзка толерантно ”.

***
Русе.
От 10.00 до 14.00 часа в постройката на регионалната дирекция на Държавна фирма „ Земеделие ” ще се организира ден на отворените порти.

***
Русе.
От 17.00 часа в зала „ Европа “ на Доходно здание ще бъде показана книгата на Миглена Ангелова „ Искрено и персонално за Големия VIP Брат “.

***
Русе.
От 19.00 часа в Доходно здание ще се организира първата от поредицата Джаз срещи в Русе.

***
Силистра.
От 17.30 часа астрономическата обсерватория „ Галилео Галией “ ще бъде хазаин на лекция и полемика за праховото замърсяване на въздуха.

***
Симитли.
От 10.30 часа в заседателната зала на община Симитли кметът на общината Апостол Апостолов и общинското управление ще дадат конференция по отношение на следващата покруса в Рудник „ Ораново “.

***
Симитли.
От 16.30 часа в Читалище „ Св. Климент Охридски “ поетът Борислав Владиков ще показа творчеството си.

***
Сливен.
От 14.00 часа в хотел „ Спорт Палас “ обудсманът Мая Манолова ще открие Петата национална среща на представители на Ученическите парламенти от цялата страна – Лидерска академия „ Училище по приемливост “, проведена от център „ Амалипе “.

***
Смолян.
От 10.00 часа в 101 алпийски батальон от състава на Сухопътните войски ще се организира ден на отворени порти във връзка идния Празника на Сухопътните войски.

***
Смолян.
РЗИ – Смолян ще означи Световния ден за профилактика на раковите болести със скринингови проучвания за рак на млечната жлеза.

***
Смядово.
От 09.30 часа в СУ,,Св. Св Кирил и Методий “ представители на Център,,Амалипе “ ще отбележат за първи път в град Смядово,,Деня на толерантността “ презентация на тематика,,Толерантност “.

***
Търговище./ с. Давидово.
От 15.00 часа ще се състои формалното разкриване на напълно актуализирания Детски отдел към Народно читалище „ Светлина - 1927 “ с. Давидово, общ. Търговище.

***
Шумен.
В 9.00 часа в зала 203 в постройката на общината, Елжбиета Цонева, брачната половинка на арх. Иван Цонев, някогашен шеф на кукления спектакъл в Шумен ще връчи подаяние.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Областния информативен център ще се организира бизнес обучение-семинар „ Онлайн търговията и опциите пред дребните и междинните предприятия за увеличение на продажбите “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР