София. Цената на водата в Софийска област се определя от

...
София. Цената на водата в Софийска област се определя от
Коментари Харесай

Областният управител на София Илиан Тодоров: Няма да допусна поскъпване на водата в Софийска област дори и с 1 стотинка

София. Цената на водата в Софийска област се дефинира от ВиК – София ЕООД, въз основа на направен от тях бизнес проект. Такъв в регионална администрация на Софийска област към момента не е постъпил, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Но има индикации за покачването на водата в региона, което няма да бъде позволено от мен. На 20 август 2018 г по време на работна среща на Областния шеф и ръководител на Асоциация ВиК на обособена територия в мое лице, обслужвана от ВиК – ЕООД – София и кметове на общини от региона с Малина Крумова – тогава заместник-министър на Министерство на регионалното развитие, шефът на ВиК ЕООД – София Никола Нитов декларира: „ В региона има над 240 села и 130 помпени станции, сдружението има 600 индивида личен състав, имаме ел.разходи. нагледно казано в случай че сдружението харчи 1,50, изкарва 1 лева При тази цена на водата сдружението затъва. В бъдещия бизнес-план има заложени вложения за всяка община. Социално търпимата цена се обрисува към 3,15 лева “. Изказването е записано в протокола от срещата.
За сведение, в този момент цената на гравитачната водата в гр. Долна Баня е 0.78 лева, а в гр. Костенец - 0.78 лева
" Докато съм Областен шеф на Софийска област и представител на страната, като Председател на Асоциацията по ВиК ще препречвам пътя на всеки бизнес проект, към КЕВР, с който се усилва цената на водата ", сподели регионалният шеф Илиан Тодоров.
На идното изключително съвещание на Общото заседание на ВиК, което ще се организира на 13 ноември 2018 година ще слага като главен въпрос цената на водата в региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР