София. Трябва да оценим делото на прадедите ни, които успяха

...
София. Трябва да оценим делото на прадедите ни, които успяха
Коментари Харесай

Д-р Пламена Заячка, АБВ: Трябва да оценим делото на прадедите ни, които успяха да постигнат велика победа, доказвайки какво е отстояване на национален интерес

София. Трябва да оценим делото на прадедите ни, които съумяха да реализират велика победа, доказвайки какво е отстояване на народен интерес. Това сподели водачът на АБВ Младежи доктор Пламена Заячка в приветствен адрес към българите във връзка 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . " Съединението прави силата “. Малко хора знаят продължението - „ а силата - независимостта “. Днес честваме 136 години от Съединението на България и би трябвало да оценим делото на нашите прародители, които обединени и единни съумяха да реализират тази велика победа против Великите сили, доказвайки какво е отстояване на народен интерес. И тогава, и в този момент би трябвало да се гледа доста деликатно и отговорно към националните идеали и дейностите на политиците ", сподели доктор Заячка.

Лидерът на АБВ - Младежи посочи, че една от грешките е, че Съединението не обгръща Македония.
" Това е една от първите стъпки на днешната обстановка, в която се намираме. За страдание в последните години политиката към Република Северна Македония също продължава да има много неясноти и неизчистени въпроси. Правителството на ГЕРБ значително сътвори чувството, че всичко, каквото изискат от нас, ще им се даде. В момента сме в обстановка на изолираност и мъчно може да разбираем пред европейските си сътрудници за какво постановяваме несъгласие на влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Изпуснахме доста време да разбираем какви са ни връзките и в какво се състои въпросът в неговата същина и дълбочина.
Ние от партия АБВ години наред отстояваме една поредна политика по отношение на Република Северна Македония, направихме и голям брой срещи с представители на Мултидисциплинарната комисия и тогавашния министър председател. За страдание нашият глас не беше чут и се стигна до обстановката през днешния ден ", изясни още доктор Пламена Заячка.

Тя употребява случая да направи паралел сред великото дело на нашите предшественици и настоящата политическа конюнктура у нас. " Днес още един път би трябвало да си напомним това дело, какво значи обединяването и силата на това обединяване. За страдание видяхме, че и в Народното събрание не се получи единство даже въз основата на съществени цели и претенции, каквито бяха на митинга. Жалко е, че не се осъществя третият мандат на коалиция " Българска социалистическа партия за България ", тъй като той можеше и щеше да бъде избавителен. Сега за жалост поради частни, персонални и партийни ползи отиваме на трети избори, което допуска може би по-ниска интензивност и неразбираема вероятност за смяна ", сподели още водачът на АБВ - Младежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР