София. Трябва да гледаме на сегашното правителство по един спокоен

...
София. Трябва да гледаме на сегашното правителство по един спокоен
Коментари Харесай

проф. Михаил Неделчев: Този новосформиран политически елит е лишен от хуманитарна нагласа

София. Трябва да гледаме на настоящето държавно управление по един спокоен метод. Това сподели историкът проф. Михаил Неделчев за предаването „ Добър ден България “ на Радио „ Фокус “.

По думите му не би трябвало да чакаме от „ Продължаваме Промяната “ да въодушеви българите както Съюз на демократичните сили през 90-те години, тъй като в този момент политическата конюнктура е друга.

„ Съюз на демократичните сили пристигна, с цел да реализира една грандиозна смяна, да символизира разрушаването на един незаконен комунистически деспотичен строй. Сега тази смяна, която се реализира от новото държавно управление, тя не е от този драматично-революционен вид. Тя е смяна, която би трябвало да чакаме да се извърши по един спокоен метод. Аз персонално доста се притеснявам от втренчването в така наречен „ изчегъртване “, макар че не съм последовател, нито на ГЕРБ, нито на Бойко Борисов. Но въпросът е, че това заиграване с „ изчегъртването “ е в някакъв смисъл нещо прекомерно, което не е демократично “, сподели още проф. Неделчев.

Според него демократичното общество постоянно е в заплаха, тъй като демокрацията е нежна и непрестанно се построява и разрушава.

„ Както беше споделил огромният стихотворец Христо Фотев: “ Тя – Свободата, не е по площадите, а в нашите души, „ Тя – Свободата – се построява и разрушава “.
Т.е. ние непрестанно градим демократичното общество и то непрестанно е застрашено от нецензурност и от нечисти материални ползи “, акцентира проф. Неделчев и добави, че свободата върви дружно с демократичното общество, само че непрестанно би трябвало да бъде отстоявана.

Димитър Димитров
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР