София. Тази вечер ще бъдат четени стихове на Елисавета Багряна

...
София. Тази вечер ще бъдат четени стихове на Елисавета Багряна
Коментари Харесай

Проф. Людмил Димитров: Тази вечер ще бъдат четени стихове на Елисавета Багряна и ще кажем защо си струва тя да бъде препрочетена отново

София. Тази вечер ще бъдат четени стихове на Елисавета Багряна и ще кажем за какво си коства тя да бъде препрочетена още веднъж. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ проф. Людмил Димитров за новото издание с определена поезия на Елисавета Багряна „ Аз обичам самата обич “.

" Съставители на книгата сме дружно със брачната половинка ми Людмила Малинова Димитрова. Приехме общителната покана на издателство „ Колибри “. Готвехме тази книга за идната тогава 30-годишнина от гибелта на Елисавета Багряна ", сподели още проф. Димитров.

По думите му изданието " Аз обичам самата обич " в действителност не е чак толкоз ново. " Попречи пандемията и това блокиране на културния живот за повече от една година. Тази книга официално беше отпечатана в навечерието на затварянето през март предходната година. Тя почтително изчака и излежа периода на това затваряне и едвам в този момент, когато можем да се събираме малко по-спокойно, въпреки и към момента в сведен тип, взехме решение да създадем едно показване ", сподели още проф. Димитров.

Той разясни, че представянето ще бъде през днешния ден в залата на издателство „ Колибри “ „ Каза Либри “.

Деница КИТАНОВА

Пълният текст на изявлението четете по-късно в раздел " Мнение ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР