София тъне в боклук, а Васил Терзиев демонстрира своя лукс.

...
София тъне в боклук, а Васил Терзиев демонстрира своя лукс.
Коментари Харесай

София тъне в боклук, а Васил Терзиев демонстрира своя лукс

София тъне в отпадък, а Васил Терзиев показва своя разкош. На фона на следващите драми в политическия ни живот, една преживелица остана на заден декор. Дреболия, ще кажат множеството, само че „ дреболиите ” към новия столичен кмет внезапно зачестиха през последнтие седмици.

Въоръжени охранители в постройката на Софийския университет

Преди няколко дни, по време на публичното разискване на бюджета на София, провело се в Софийския университет, кметът Васил Терзиев влезе там с двама частни въоръжени охранители. Ако не виждате проблем, би трябвало да се запознаете първо със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. В чл.60, ал.3 – д, е посочено, че е неразрешено „ носенето и използването на оръжие и муниции в здравни и лечебни заведения, в образователни заведения и в обществени домове ”. Още повече, че на въпросното разискване участваха най-вече младежи, студенти, заради което СУ беше определеното място.

Наложи се полицията да изведе защитата на Терзиев от университета.

Това ясно сочи, че проблем има, само че единствено не и в очите на кмета

А през днешния ден, в навечерието на 79 години от кървавия 01.02.1945г., когато противозаконният Народен съд затрива цвета на българската интелигенция и за толкоз години би трябвало най-малко да сме научили уроците си, сме очевидци на брутална символика. Малко хора знаят, че заради незадоволително място в Съдебната палата, където се организират съвещанията на съда, Втори състав заседава точно в аулата на Софийския университет.

Обвинения са повдигнати на 11 000 души, над 9000 са с произнесени присъди. Военният, политическият и интелектуалният хайлайф на България е погубен, екзекутирани са тримата царски регенти, трима министър-председатели, депутати, висши военни, като измежду убитите е и братът на цар Борис III – княз Кирил Преславски.

Случайност? Или пък просто последователност. Все отново, крушата не пада по-далеч от дървото.

А едно време по този начин са се държали дядо му, чичо му, татко му на Терзиев

След тази преживелица се появиха изказвания, че Университетът не е единственото място, където кметът на София върви с въоръжена защита. Свидетели са безапелационни, че пред кабинета му в Столична община непрекъснато има няколко добре „ екипирани ” здрави момчета. Те го съпровождат даже до тоалетната. Същите са с него и по време на постоянните сесии на Столичния общински съвет.

В опит да бъде оневинен, източници от Общината обявиха, че кметът страдал от агорафобия. Той получавал паник офанзиви и боязън към места, на които има скупчване на хора. Но даже да приемем, че това е по този начин, поражда резонният въпрос не би трябвало ли Терзиев да се лекува? А не безрезултатно да се упражнява като кмет, което очевидно не му се получава.

Личен бляскав автомобил, вместо обикновен длъжностен

Това не беше единственото, с което Терзиев си навлече гнева на редица столичани, а и освен. Малко след избирането му за кмет, той в началото смени първокласната си персонална кола със длъжностен „ Форд ”. Това деяние беше необятно разтръбено. Нали въпреки всичко трябваше да потвърди, че желае да е покрай хората? Че се интересува от проблемите им, че въпреки и милионер, по нищо не се разграничава от всеки различен човек.

Този му възторг обаче търпя малко и новият кмет още веднъж се качи в „ Порше ”- то си. Той заряза неугледния на неговия декор длъжностен „ Форд ”.

Всъщност това е първият кмет на София, евентуално и един от дребното в страната, който обществено показва високия си стандарт

Да, парите са си негови, несъмнено. Нелепото е, че с опциите си парадира на фона на митингите на служащите в градския превоз, които желаят нарастване на заплатите си, безусловно изядени от инфлацията. Все повече зачестяват и случаите, провокирани от водачите, тъй като им се постанова да заработват в допълнение, а това резонно води до изтощеност, оказваща отрицателно въздействие върху сигурността, която е от първостепенно значение за този бранш. Но това не са ядове на Терзиев…

Липсата на признат бюджет към този момент толкоз време също не смири столичния кмет, който непрекъснато показва както непознаването на материята и съществени разпореждания, и висок стандарт на живот. Междувременно София продължава да тъне в нечистотия, паднали клони и редица други проблеми.

„ Малката Лена ”

Преди броени дни избуха и абсурдът с игривата 26-годишна Никол Левакова, назначена за старши специалист в Столичната община, на фона на изчезнал трудов стаж по специалността. Доскоро известна само с познанството си с Кирил Петков и Асен Василев, демонстрирано на редица обществени събития, неотдавна младата „ специалистка ” качи и закачлива фотография с Васил Терзиев.

За упоритостта ѝ се носят клюки, а близостта, демонстрирана с Лена Бориславова, самата Левакова обича да демонстрира, наричайки я обществено собствен кумир, заради което прякорът ѝ е „ Малката Лена ”. „ Role model and I. Изборът е явен ” – е кръстила обща фотография с Бориславова червенокосата Никол.

Слуховете приказват, че тя е обсебила и кабинета на Терзиев, като макар неналичието на уместно обучение, към този момент го играе и негов пиар

Допреди да изтрие профила си в обществените мрежи, напористото девойче непрекъснато качваше провокативни фотоси, хвалебствия за Лена, Кирил, Асен и Политическа партия, не се притесняваше да показва и любовта си към чашката. „ Бъди постоянно пийнал – това е истината… “, пишеше върху профилна фотография на още малолетната през 2015 година Никол. Също и: „ Узото се лей и всичко си идва на мястото “, „ Десетина милиона евро биха ми пристигнали добре “, са други от много показателните изречения, излезли от устата на старши експертката.

Купон ли бе да го опишеш? Огнени, въпреки и професионално скопирани дами, въоръжена персонална защита на всички места, лъскаво Порше вместо длъжностен автомобил – всичко това евентуално щеше да провокира откровено развлечение, в случай че не се случваше в Столична община и в горката София, затънали в обърканост, откогато на креслото на кмета седна Терзиев.

Източник: Флагман 

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР