София. Свикнахме с по-ниска двигателна активност, която довежда до редица

...
София. Свикнахме с по-ниска двигателна активност, която довежда до редица
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова, диетолог: Свикнахме с по-ниска двигателна активност, която довежда до редица здравословни проблеми

София. Свикнахме с по-ниска двигателна интензивност, която довежда до редица здравословни проблеми. Това сподели диетологът проф. Донка Байкова в предаването „ Добър ден, „ България “ на Радио „ Фокус “ .

Тя уточни, че при стресови обстановки хората прибягват към прочувствено хранене, което е рисково за здравето им.

„ Излишните килограми не са проблем единствено на визията, само че и за разнообразни биохимични индикатори на кръвта - здравният статус се утежнява, покачваме равнищата и липидните си индикатори, холестерола, триглицеридите, кръвната захар “, сподели още проф. Байкова.

Тя разясни, че осведомената стопанка може да защищити себе си и околните си от преяждане по време на коледните празници.

„ Едно свръхкомбиниране на храни, които 40 дни съвсем са отсъствали от модела на хранене, могат да отключат инфекциозен развой на някои от органите на храносмилателната система – тя е триединна: корем, вътрешности, жлъчно-чернодробна система и панкреас, и образувате един бермудски триъгълник “, разяснява диетологът.

Проф. Донка Байкова засегна и казусът с негативното въздействие на храни, питиета и лекарствени артикули върху черния дроб.

„ Важно е преди всичко да предпазим черния дроб по време на празничния интервал от свърхкомбинация на алкохолни питиета, от свърхкомбинация на съсредоточени храни. И предпазването ще пристигна от сяра съдържащи съставни елементи и храни. Кои са те: зелето, луковото група, групата на кръстоцветните зеленчуци: зеле, броколи, карфиол. Виждам в този момент по комерсиалните вериги необятно участват. Ще бъде потребна за черния ни дроб цялата лукова палитра: лук, праз лук, чесън “, изясни още тя.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР