София. Странно е, когато първите действия на служебното правителство са

...
София. Странно е, когато първите действия на служебното правителство са
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Трябва да уредим отношенията си с „Газпром“

София. Странно е, когато първите дейности на служебното държавно управление са ориентирани към уволнението на хора от избрана политическа партия

“Ако ние продължавахме да получаваме газ от „ Газпром “, щяхме да плащаме 130 евро на мегаватчас, а не 152. В момента втечненият газ е към 185 евро на мегаватчас, а на борсата е над 210. И още едно число, което е доста показателно – Унгария въз основа на дълготрайния си контракт с „ Газпром “ получава газта за малко над 50 евро на мегаватчас. ” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в предаването “Опорни хора ” на Bulgaria ON AIR.

“Когато политизираме нещата с газта, а не се водим от икономическия интерес на страната – нещата постоянно се объркват. Другият абсурд е, че вкарваме съветски газ, единствено че плащаме на медиатори ”, добави той.

Ерменков прикани служебното държавно управление да форсира своите дейности във връзка с „ Газпром “ и да не ги поставя на последно място. „ Ние нямаме доста огромен избор по повод доставките на газ. Трябва да решим дали ще купуваме газ на спотови цени и ще плащаме безумни пари, или ще седнем най-сетне, както промишлеността и всеки естествен човек желае, да потърсим там, където газът е най-евтин “, уточни социалистът.

„ Първото нещо, което би трябвало да създадем е да си уредим връзките с „ Газпром “, тъй като, продължавайки с тази политика, има риск края на годината да получим фактура за газ, който не сме потребили. Има метод, по който би трябвало да се съобразяваме, както с ползите на „ Булгаргаз “, по този начин и с тези на „ Газпром “ като съветска компания. Това, което е доста значимо, че сега по контракта, с изключение на формата на заплащане, нищо друго не се трансформира – нито стойност, нито количества “, заключи Таско Ерменков обстановката с доставките на синьо гориво у нас.

„ Можем да похвалим предходното държавно управление за обществената политика и тук никой не може нищо да каже против нарастването на пенсиите, приходите, помощите за младите фамилии, безплатните детски градини и още доста други. Ако хората гласоподават за политики, то ще се окаже, че Българската социалистическа партия има доста по-голям капацитет от това, което социолозите ни дават “, безапелационен бе членът на управлението на Българска социалистическа партия за ограниченията в полза на хората, които постоянното държавно управление е осъществило, с помощта на социалистическата партия.

В умозаключение той уточни, че всеки президент има правото да назначава служебно държавно управление, по отношение на личните си визии. Но, съгласно него, е необичайно, когато първите дейности на подобен кабинет, вместо осъществяване на почтени избори, са ориентирани в посока уволнението на хора от избрана политическа партия.

„ Това няма по какъв начин да не докара до брожения против Радев. Президентът сега не лобира за нито една от партиите, тъй като към този момент се опари от опита си с Има Такъв Народ и „ Продължаваме промяната “, само че като че ли се пробва стратегически да си приготви нещата за по-нататъшни ръководства “, разяснява социалистът.

„ Призовавам всеки един от българските леви хора, които считат, че е извънредно време България да има обществено ръководство - да гласоподават за политиката, която сме заявили, че организираме “, приключи Таско Ерменков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР