София. Столичният общински съвет одобри отчета на общинския приватизационен фонд

...
София. Столичният общински съвет одобри отчета на общинския приватизационен фонд
Коментари Харесай

Почти 4 млн лв инвестира общинският приватизационен фонд в 20 района на София

София. Столичният общински съвет утвърди доклада на общинския приватизационен фонд за 2021 година, през който са финансирани поправки и създаване на нови обекти в учебната инфраструктура и местата за деен метод на живот със сумата от 4 326 488,15 лева, от които основна част са и районните администрации, оповестиха от общината.

СУСОПФ годишно подкрепя финансово регионите на София в реализацията на техни хрумвания и планове, неосигурени със средства от централния бюджет. Направените разноски са за създаване на нови детски градина, за пристройки (физкултурни салони) към общински учебни заведения в северозападни региони на столицата, за обезпечаване на спомагателен брой места в детски градини посредством продължение и надстрояване на пространства по региони и други

Изпълняват се и мероприятия и действия от социална изгода – съществени поправки на детски и спортни площадки, възстановяване на парковата среда в междублокови пространства, ремонт на административни здания, за създаване на модулни жилища в кв. Факултета, за създаване и ремонт на детски и спортни площадки, за благоустройствени мероприятия в междублокови пространства, за преустрояване и рехабилитация на общински здания и други потребни действия.
През 2021 година за обекти на 20 районни администрации на Столична община са разплатени общо 3 965 269,46 лева, от които 2 323 510 лева са за ремонтно-строителни действия в общински учебни заведения и детски градини.

„ Подкрепили сме множеството региони на София, като следва в програмата ни за 2022-а година предпочитано да заложим просветителна инфраструктура, вложения в опазване на здравето, просвета, превоз и други ", разяснява ръководителят на Комисията по финанси към СОС Стефан Марков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР