София. Становището на комисията е, че всеки човек има правото

...
София. Становището на комисията е, че всеки човек има правото
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Всеки има право да заяви, че не желае да бъде избран за депутат

София. Становището на комисията е, че всеки човек има правото да съобщи, че не желае да бъде определен за народен представител. Въпросът е дали това да се случи пред ЦИК или пред Народното събрание. Това сподели зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия . Повод за нейния коментар е новината за петимата депутатите, които се отхвърлят от мястото си в Народното събрание. Сред тях е и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ До момента няма данни за проблеми с доставката на машините и бюлетините за изборите в отдалечените краища “, съобщи Матева. По думите ѝ бюлетините за Северна Америка към този момент са пристигнали. Тя добави, че се прави всичко допустимо бюлетините за Австралия и Нова Зеландия също да дойдат в точния момент.

„ В събота би трябвало да бъдат подредени изборните пространства. В ЦИК се получава известие от всяка секционна изборна комисия, че са получили изборните бумаги и всичко е наред. Ако получим известие от някоя секционна изборна комисия, че нямат пристигнали машини или бюлетини, тогава ще се вземе решение “, сподели още Росица Матева.

По думите ѝ и на балотажа в неделя ще се броят разписките, Матева изрази вяра, че в този момент ще бъде доста по-лесно и се надяват много по-бързо да се случи.

„ Ще бъдат формирани нови спомагателни преносими изборни секции в страната, с цел да могат хората, сложени под карантина, да упражнят правото си на избор “, заяви Матева във връзка жалбите на карантинирани жители, които на изборите на 14 ноември не са съумели да гласоподават.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР