София. Срив между Русия и България стана през 2018 –

...
София. Срив между Русия и България стана през 2018 –
Коментари Харесай

Н. пр. Елеонора Митрофанова: Срив между Русия и България стана през 2018 – та, говорят за Радев, че ту е „руски“, ту „американски“

София. Срив сред Русия и България стана през 2018 – та, приказват за Радев, че ту е „ съветски “, ту „ американски “. Това съобщи Н. прочие Елеонора Митрофанова, дипломат на Русия в България. Тя дава отговор на Илиана Беновска след откриването на Шахматния фестивал „ Купа на Посланика на Русия “ на 28.8.2021 година, оповестиха от екипа на Беновска .

Илиана Беновска: Ваше превъзходителство, Елеонора Валентиновна, къде са в този момент българо-руските връзки в политиката, стопанската система, културата, традициите?
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Не ми задавате елементарен въпрос…
Илиана Беновска: Да, зная…
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Всички тези връзки се намират на разнообразни равнища. Ако политическите връзки са задоволително комплицирани в днешния ден, то през 2018 година произтече срив по съществото на двустранните политически връзки.
И Коронавирус повлия да намалеят непосредствените контакти. Не мога да кажа същото за културното съдействие, културно – духовното съдействие, бих споделила – тъй като всички празници и събития ние означаваме дружно. Независимо от пандемията тази година имахме фестивали във Варна, Бургас, през септември ще гостува и Кремълският балет. На 11.9. ще гостува и диригентът Валерий Гергиев, който ще дирижира Софийския симфоничен оркестър. Смятаме,че през декември ще пристигна и виолистът Юрий Башмет. Планирали сме и събития в Русия, на които, пък, ние каним, надлежно, техни български сътрудници. За това, в културните ни отношение не е по този начин зле.
Подписахме доста значимо съдействие сред Българската и Руската академии на науката. И през септември ще бъда приключена стратегия за взаимна научна работа. Кое още е значимо? Независимо, но…
Доколкото в България няма, за в този момент, за жалост, устойчиво държавно управление, то възобновяване на двустранните връзки, на Междуправителствените комисии и така нататък е задоволително комплицирано. Така, че - ние чакаме, към този момент, държавно управление, с което да работим.
Илиана Беновска: Позволете ми да ви подаря здрава българска алена ябълка!
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Благодаря!
Илиана Беновска: Това е обичаен подарък на „ Беновска пита “! В знак, че Ви гласуваме доверие!
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Благодаря! Много благодаря!
Илиана Беновска: Елеонора Валентиновна, по кое време вие ща започнете да поддържате връзка по-активно с медиите?
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Когато име предмет за другарство. Защото в този момент, за жалост, малко неща се случват! Ако приказваме за двустранните отношение, политическите връзки, несъмнено, имаме разнообразни въпроси, да вземем за пример, исторически, които провокират обичаен интерес и ние сме подготвени на полемики с български историци, с български политици – фактически това заслужава внимание. Но, аз мисля, че по-плътно другарство ще започни, когато се появи държавно управление …
Илинана Беновска: Пак държавно управление!
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Разбира се! Защото ние представляваме държавното управление на Руската федерация!
Илинана Беновска: А, Вие, знаете ли? В България има „ градска легенда “, че актуалният български президент Румен Радев е фаворит на Русия?
Н. прочие Елеонора Митрофанова: Слушайте! Знаете ли? Понякога, приказват за Радев, че е фаворит на Русия, от време на време приказват, че Радев е фаворит на Съединени американски щати. Аз не разясня тези мнения. Защото е напълно неразбираемо къде се коренят тези твърдения… Например: „ за “ Русия или „ срещу “ Русия. Струва ми се, че доста от вашите политици работят безусловно за България. За това те са подготвени да си взаимодействат и с Европейски Съюз, и със Съединени американски щати, и с Русия, и с Китай. Навсякъде, където това взаимоотношение ще способства изгода.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР