София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 57-годишен мъж

...
София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 57-годишен мъж
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура обвини и задържа до 72 часа мъж за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

София. Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 57-годишен мъж за кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив, оповестиха от Софийска градска прокуратура .

На 29.03.2022 година към 11,15ч. от паркиран лек автомобил „ Крайслер “ на бул. „ Ботевградско шосе “ в град София, обвиненият А.И. откраднал чанта с мъжко портмоне, съдържащо сумата от 500 евро, 200 лв., 60 молдовски леи, персонални документи и банкови карти от владението на Г.Д. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото А.И. е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за осъществено идентично закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, алинея 1, т. 2, вр. член 195, ал.1, т.2, вр. член 194, ал.1, вр. член 29, алинея 1, б „ а “ от Наказателен кодекс, което се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години.

Предвид правосъдното минало на А.И. и опцията да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР