София. След успешно издържани изпити, общо 97 нови правоспособни екскурзоводи

...
София. След успешно издържани изпити, общо 97 нови правоспособни екскурзоводи
Коментари Харесай

97 нови правоспособни екскурзоводи са вписани в Националния туристически регистър от началото на годината

София. След сполучливо издържани изпити, общо 97 нови правоспособни екскурзоводи са вписани в Националния туристически указател от началото на годината до 10 декември 2021 година, като единствено за интервала на ръководство на служебното държавно управление – от 12 май до 10 декември 2021 година, издадените идентификационни карти за гидове са 40. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

От януари досега в Министерството на туризма са извършени 2 изпитни сесии за придобиване на дееспособност за практикуване на специалността „ Екскурзовод “, като позволените до явяване на изпит са били 81 лица, а сполучливо издържалите – 47.

По отношение на осъществени процедури по придобиване на дееспособност за практикуване на специалността „ Планински лидер “ е извършен един изпит в интервала 9-11 ноември 2021 година До явяване на изпит са били позволени 44 лица, като сполучливо издържалите са общо 32. От началото на годината вписаните правоспособни планински водачи в Националния туристически указател след сполучливо изискан изпит са 44, като в границите на служебния кабинет право да практикуват тази специалност са получили 23 индивида.

Въпреки компликациите, с които представителите на тези две високо квалифицирани специалности се сблъскаха в невижданите условия на международната пандемия, тези данни демонстрират, че ползата към специалността „ екскурзовод “ и „ планински лидер “ остава и това дава вяра за възобновяване на туристическия бранш в разнообразието и пълнотата му от сегменти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР