София. След успешния старт на инициативата за поставяне на екопавилион

...
София. След успешния старт на инициативата за поставяне на екопавилион
Коментари Харесай

Столична община отваря екопавилион в Северния парк

София. След сполучливия старт на самодейността за слагане на екопавилион в Южния парк при започване на месеца, специалисти от Столична община ще открият тази неделя и в Северен парк. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Екопавилионът ще отвори порти на 27 юни сред 10.30 и 13.30 часа в Северен парк до езерото, (вход от бул. „ Никола Жеков ”).

На място столичани ще могат да донесат текстилен боклук или ненужните от вкъщи си остарели, дребни електроуреди. Целта на плана е запазване чистотата на въздуха, поощряване на разделното събиране на отпадъците, безвъзмездна подмяна на остарели отоплителни уреди с нови и запознаване с стратегиите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.

Гражданите ще се срещнат с една от най-важните акции - безплатната промяна на старите печки за битово отопление с екологични. На място всеки ще получи информация за забавни планове в региона на екологията, по които Столична община работи като да вземем за пример „ Зелена София “.

За най-малките столичани още веднъж е планувани образователно-забавна стратегия.
В рамките на екопавилиона и този път хората, които биха желали да осиновят домашно куче, ще могат да се срещнат с четириноги другари от подслон за кучета на общината в Горни Богров. Гражданите ще имат опция на място да попълнят заявление за осиновяване и да намерят стремежи от тях четириног другар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР