София ще вземе заем за изграждане на ключовата инфраструктура през

...
София ще вземе заем за изграждане на ключовата инфраструктура през
Коментари Харесай

Спаси София: Цялостен ремонт на бул. Цар Борис III

София ще вземе заем за създаване на основната инфраструктура през идващите пет години. Тъй като считаме, че редица обекти незаслужено са пропуснати, предлагаме програмата да бъде разширена с още 4 основни плана, чието осъществяване не търпи отсрочване.

Това декларират от " Спаси София ".

Целта ни е реализиране на уравновесено развиване на града и усъвършенствания за всички участници в придвижването:
Цялостен ремонт на бул. " Цар Борис III " - пътни платна, тротоари, велосипедна алея и осветяване, както и създаване на канализация и подземна инфраструктура. Булевардът е главен за редица квартали и от години е в трагично положение.

Изграждане на под земята паркинг под бул. " Македония " за 740 места. С това ще бъде решен казусът с паркирането в центъра, което ще разреши разчистването на улиците и тротоарите от коли и превръщането на част от него в спокойна и приятна зона.

Изграждане на трамвайно трасе в кв. " Орландовци " по бул. " Лазар Михайлов " с дължина от 2 км. С това жителите му ще получат дълго чаканата директна, бърза и екологична връзка с центъра и метрото.

Изграждане на кръстовище на две равнища в " Хладилника " - сред планувания бул. " Тодор Каблешков " и бул. " Черни връх ". Целта е да се улесни връзката сред кварталите, а директният трафик сполучливо да се изведе надалеч от центъра.

Смятаме, че всички тези планове са основни за уравновесеното развиване на града и не могат да се отсрочват във времето. Те целят възстановяване на придвижването за всички, улеснение на връзките сред кварталите и освобождение на историческия център от тапите и замърсяването, породени от големия директен поток от коли.

Йорданка Фандъкова наясно сме, че препоръчаните от нас обекти изискват спомагателни средства, само че потребностите от уравновесени вложения са големи.

Ако София желае да има съвременна и безвредна инфраструктура, би трябвало да ремонтира доста повече от три булеварда на година, както се случи през 2020 година С този муден ритъм в никакъв случай няма да успеем сензитивно да подобрим живота и напредването в София.

Програмата би трябвало да бъде разширена, само че и обвързана, тъй че да се реализира изцяло и сензитивно възстановяване на качеството на живот в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР