София. Ще има много пропуснати ползи от въведените ограничения срещу

...
София. Ще има много пропуснати ползи от въведените ограничения срещу
Коментари Харесай

Янко Карамитев, Национално сдружение на собствениците на недържавни гори: Ще има много пропуснати ползи от ограничения срещу разпространението на африканска чума по свинете

София. Ще има доста пропуснати изгоди от въведените ограничавания против разпространяването на африканска чума по свинете (АЧС). Това съобщи пред публицисти след срещата на дърводобивния отрасъл със зам.-министъра на земеделието Атанас Добрев в Смолян Янко Карамитев – ръководител на Националното съдружие на притежателите на недържавни гори, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . „ На срещата споделиха, че ще се опитат да отговорят на нашите условията. Една от задачите ни е, дървесината, която се намира сега в гората да се извози, с цел да няма загуби за притежателите. Другото, което желаеме е в случай че допустимо санитарните и насилствени сечи да не стопират, тъй като това е причина за развиване на корояди и каламитети по-късно. Не желаеме да предизвикателство още веднъж казусът, който решаваме от години. Това е нашата цел и се надявам, че ще бъдат задоволени настояванията ни “, означи Карамитев.
Той посочи, че дорводобивния и дървопреработващ отрасъл мъчно ще устоят два месеца да не влизат в инфектираните зони, само че ще се наложи. „ Ще е доста мъчно, както за притежателите, по този начин и за дърводобивници и дървопреработватели. Ако инфектираната зона продължи да се усилва, ще мислим за митинги, само че ситуацията не е положително. Над 50 хиляди дка влизат в зоната. Ще има доста пропуснати изгоди от въведените ограничавания “, сподели още Карамитев.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР