София ще бъде блокирана в понеделник (18 декември) от протест

...
София ще бъде блокирана в понеделник (18 декември) от протест
Коментари Харесай

Протест и автошествие за повече пари от бюджета ще парализират София в понеделник

София ще бъде блокирана в понеделник (18 декември) от митинг и автошествие. Демонстрацията се провежда от КНСБ. Тя е под надпис " За по-високи хонорари и ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ".

Синдикалната организация упорства за обезпечаване на спомагателни 450 милиона лв. за нарастване на заплатите в обществения бранш, които да залегнат в бюджета за следващата година главно за сметка на финансовите разноски.

Предвижда се митингът да стартира в 10 часа сутринта пред постройката на Народното събрание, след което да се организира и автошествие по централни улици и булеварди в София.

Според предварителната поръчка след митинга в 11 ч. ще стартира протестно автошествие по централни столични булеварди и улици: от площад " Независимост ", през Орлов мост, НДК, " Руски монумент ", " Тодор Александров " и назад пред постройката на Народното събрание.

Предвидено е в 10.00 часа сутринта пред постройката на Народното събрание да стартира протест, след който от 11 часа ще стартира и протестно автошествие.

То на процедура ще сковава огромна част от града, защото ще обхване бул. „ Цариградско шосе “, Орлов мост, НДК, пл. „ Руски монумент “, бул. „ Тодор Александров “, а по-късно протестиращите ще се върнат пред Народното събрание.

Ето по какъв начин наподобява маршрута, който от КСНБ сами са оповестили на уеб страницата си:



Според синдиката, в митинга ще се включат членове от всички браншове в районите на страната, представен от БНР.

Това е следващата протестна демострация, с която синдикатът упорства за повече средства от бюджета за увеличение на заплатите в разнообразни браншове.

Следващата седмица депутатите ще би трябвало да гласоподават дефинитивно финансовата рамка на страната за идната година. Между първо и второ четене стана ясно, че ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи дадоха обещание

От КНСБ към този момент предизвестиха, че зрее обществено напрежение на редица места: районните здравни инспекции, " Училищно и детско опазване на здравето ", организациите към земеделското министерство и други.

Освен културните дейци, към този момент бяха извършени протестни акции и от работещите в Агенция " Пътна инфраструктура ", които блокираха автомагистрала " Хемус " при тунела " Топли дол ",

С протестни табели на транспортните средства стачкуват и работещите в градския превоз на София и други градове. На едночасова предупредителна стачка излязоха и работещите в Агенцията за обществено подкрепяне в цялата страна.

На този декор икономисти предизвестяват, че приходната част на бюджета за следващата година е пренапрегната, защото инфлацията пада доста бързо. А оттова и оборотите върху, които Национална агенция за приходите събира налози и Данък добавена стойност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР