София. Русия не може да забрани на България да разреши

...
София. Русия не може да забрани на България да разреши
Коментари Харесай

Н. пр. Анатолий Макаров: Русия не може да забрани на България да разположи военна база на НАТО край Варна или Бургас, това е ваше право

София. Русия не може да забрани на България да позволи разполагането на военна база на НАТО край черноморските пристанища Варна и Бургас, това е право на София. Това съобщи посланикът на Руската федерация в България Н. прочие Анатолий Макаров в отговор на въпрос на Радио „ Фокус “ в границите на Дружествена сказка, проведена в Руския културно-информационен център.
„ Какво мислите, че можем да ви забраним сходно нещо? Как си го представяте? Не можем да ви забраним. Вие сте член на Организацията на Северноатлантическия контракт и решенията, които взимате и изпълнявате, идват от София и са в границите на съдействието с НАТО “, изясни съветският дипломат в страната.
Н. прочие Анатолий Макаров призна, че е чувал за предлагането за създаване на натовска база край Варна или Бургас и – разяснявайки опцията за реализирането му, той предизвести: „ Не мисля, че сходно решение ще внесе топлота в нашите връзки “. Съгласно думите му, НАТО е конструкция, която е ориентирана против Русия. „ Разбираме това. Забелязваме и усилването на НАТО по границите му с Русия “.
„ Ако (по Българското Черноморие) бъдат разоположени ракети с дребен и междинен обхват, ориентирани против Русия, то това към този момент би било съществено, доста съществено. Надявам се, че няма да се стигне до такава степен, че ще намерим някакво решение “, отбелязва Н.пр. Анатолий Макаров.
Тереза ГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР