София. Революционна технология в персонализираната медицина и по-конкретно костната хирургия

...
София. Революционна технология в персонализираната медицина и по-конкретно костната хирургия
Коментари Харесай

Травматолозите на ВМА работят с 3D-революционна технология

София. Революционна технология в персонализираната медицина и по-конкретно костната хирургия укрепва „ арсенала ” на експертите от Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия на Военномедицинска академия (ВМА).

Навлизаме в нова епоха на хирургията, а с потреблението на 3D-очилата ние трансформираме всеки случай в неповторим, разяснява проф. Неделчо Цачев, началник на катедрата.
С помощта на смесена действителност, софтуерният артикул придвижва предоперативния проект върху оперативната среда. Благодарение на специфичен логаритъм, смесването на виртуалния и действителния свят става доста тъкмо. На процедура 3D-холограмата, получена от компютърен томограф, се смесва с действителната геометрия на повредената става.

3D-холограмните модели носят със себе си всички детайли на интервенцията, като да вземем за пример остарели импланти, формата на повредените кости, нови импланти, оси на продупчване, равнините на разсичане, детайли за премахване и други.

Имплантите би трябвало да бъдат инсталирани в човешкото тяло доста точно, с цел да имат отлична функционалност и дълъг живот. Благодарение на революционната технология Holo Medical Assistant ние можем да забележим същинския проблем на пациента с акуратност до милиметър, акцентира проф. Цачев.
По думите му, по този начин се понижават рисковете за пациента от неточности. Освен това се придава по-голяма сигурност и комфорт както за пациента, по този начин и за лекарите по време на оперативната намеса.

За към месец, откогато разполагаме с 3D-очилата, сме създали четири интервенции – все на усложнени пациенти. При трима от тях се постановяваше хирургична интервенция след към този момент сменяна тазобедрена става. Четвъртият случай касаеше пациент с настъпили затруднения след строшаване на гривнената става, разяснява експертът и прецизира, че новата технология се ползва при тежки фрактури и деформации при пациенти от разнообразни възрастови групи.

Изключително подобаваща е за ревизионна хирургия, когато би трябвало да бъдем оптимално точни при слагането на имплантите, с цел да избегнем нови и нови затруднения. Във ВМА разполагаме с два комплекта от този тип очила, с цел да може хирургът и асистиращият му доктор да са в цялостен синхрон по време на интервенцията, акцентира проф. Неделчо Цачев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР