София. Проведе се първото заседание на работната група за сътрудничество

...
София. Проведе се първото заседание на работната група за сътрудничество
Коментари Харесай

България и Република Северна Македония започват интензивен диалог в областта на земеделието

София. Проведе се първото съвещание на работната група за съдействие с Република Северна Македония в областите, стопанска система, търговия, нововъведения и земеделие. Това оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите .

От българска страна в съвещанието в Скопие присъединяване взе заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев, а от страна на Република Северна Македония - Трaян Димковски, заместник-министър на земеделието, горите и водното стопанство.
Заместник-министър Добрев съобщи, че актуалната среща ще даде нов подтик на двустранното партньорство и изрази вяра, че съществуващият открит и натоварен разговор сред двете министерства ще бъде обновен и ще затвърди положителното съдействие на оперативно равнище.
Той акцентира, че в осъществяване на Меморандума, който бе подписан на 25 януари по време на

Междуправителственото съвещание в София, се планува продан на опит и положителни практики, научна и техническа информация и образуване на семинари и работни групи в съответни браншове в региона на земеделието.

Траян Димковски също посочи, че двете отраслови министерства ще развият съдействието в региона на земеделието в границите на подписания Меморандум и ще се обменя опит в региона на използване на Инструмента на Европейски Съюз за предприсъединителна помощ, горско и ловно стопанство, биологично земеделие и биотехнологии, и трансгранично съдействие в региона на селските региони.

Двете министерства възнамеряват да провеждат бизнес и B2B срещи с представители на земеделския бранш.

По време на съвещанието бяха направени презентации на стратегиите за развиване на селските региони на Република България и на Република Северна Македония.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР