София. Проекти за над 5 милиона лева реализира Софийска вода“

...
София. Проекти за над 5 милиона лева реализира Софийска вода“
Коментари Харесай

„Софийска вода“ реализира проекти за над 5 милиона лева през лятото на 2017 г.

София. Проекти за над 5 милиона лв. осъществя „ Софийска вода “ през дейния строителен сезон на 2017 година Най-големият от тях е в квартал „ Горубляне “ и е на стойност 1 980 000 лв.. Това оповестиха от сдружението. Проектът стартира в края на м.май и се чака да завърши през януари 2018 година В квартала се прави създаване на канализация и замяна на действителен тръбопровод.
Реконструкцията и изместването на тръбопровод по бул. „ Джавахарлал Неру ” на стойност 890 000 лв. ще продължи до края на септември 2017 година До този миг секторът, в който се правят ремонтните действия, бе с доста висока централизация на повреди. Очаква се след приключването на работата по него, ВиК услугата доста да се усъвършенства.
„ Софийска вода “ прави значими поправки и в центъра на столицата. В тясно съдействие със Столична община продължава реконструкцията на уличните канали в северното и южното платно на бул. „ Дондуков “. Съществуващите канали, ситуирани в северното и южното платно по бул. „ Дондуков “ в разнообразни сектори, са в извънредно неприятно експлоатационно положение и са с изминал експлоатационен период (южният канал е построен през 1899 година, а северният - през 1929 г.). Кореновата система на дърветата е амортизирала мощно тръбите и по тях има ясни пукнатини и деформации, които постановат незабавната им замяна. В този предпочитан капиталов план „ Софийска вода ” АД ще влага над 600 хиляди лв., а неговата реализация е основна за канализационната мрежа в квартала. Целта е да се обезпечи обикновено отклоняване на отпадъчните битови води и да се понижи рискът от наводнение на прилежащите жилищни и административни здания.
Текущи планове, свързани с подобряването на водопроводната мрежа, се извършват и в няколко други региона в столицата. По бул. „ Асен Йорданов ” (в сектора от бул. „ Проф. Цветан Лазаров ” до бул. „ Шипченски проход ”) сдружението реконструира железен махленски тръбопровод с даметър 500 мм. По бул. „ Сливница “ се прави реорганизация на махленски тръбопровод и канализация.
Нов тръбопровод се построява също и във в.з „ Симеоново-Драгалевци III ч “, а в с. Войняговци се подменят етернитовите тръби с нови водопроводни тръби паралелно с построяването на нова битова канализация.
Подобряването на ВиК инфраструктурата, обслужването на клиентите, намаляването на загубите на вода и вложението в екология са измежду главните цели в новия бизнес проект на „ Софийска вода “ за интервала 2017-2021 година През този интервал компанията ще влага над 200 милиона във ВиК инфрастуктурата на София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР