София. През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива,

...
София. През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива,
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие на места ще превали дъжд, ще бъде хладно, с максимални температури предимно между 18°- 23°

София. През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива, постоянно забележителна. На места, основно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен запад-северозападен вятър. Хладно, с минимални температури сред 8° и 13°, по Черноморието до 15°- 17° и оптимални - най-вече сред 18°- 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова.
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва.
Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. В планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Вятърът ще е мощен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.
През идващите три дни дневните температури постепенно ще се покачват. В събота и неделя ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. През първия ден към момента ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който последователно ще отслабне, в неделя в множеството региони ще е безшумно и минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°. В началото на идната седмица вятърът ще се ориентира от североизток, в Дунавската низина и източните региони ще се усили. Облачността ще бъде по-често забележителна, само че единствено на обособени места е допустимо да превали. Дневните температури ще са над 20 градуса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР