София. През нощта ще бъде предимно ясно и вятърът ще

...
София. През нощта ще бъде предимно ясно и вятърът ще
Коментари Харесай

НИМХ: Максималните температури утре ще са между минус 2° и 3°, в София около минус 1°

София. През нощта ще бъде най-вече ясно и вятърът ще стихне. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. Сутринта ще е мразовито, с минимални температури сред минус 10° и минус 5°, малко по-високи - по морския бряг, в София към - минус 8°. През деня над по-голямата част от страната ще има междинна и висока облачност, най-вече раздрана. Слънчево ще бъде над Югозападна България. В множеството региони ще се задържи съвсем безшумно. Максималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София към минус 1°.
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максимални температури на въздуха 2-4°. Температурата на морската вода е към 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има над Стара планина, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

В четвъртък сутринта ще е към момента студено, на обособени места в низините - мъгливо или с ниска облачност. През деня ще доминира слънчево време. След обяд от запад облачността, висока и междинна, ще се усилва, а към вечерта вятърът ще се ориентира от югозапад. През идващите празнични дни ще остане без превалявания, а температурите ще се покачат сензитивно, изначало дневните. В неделя минималните в по-голямата част от страната ще са позитивни, а оптималните в Северна България и югоизточните региони ще са сред 10° и 15°, в Предбалкана - и по-високи. В западната част на Горнотракийската равнина и в котловините ще се образуват инверсии и дневните температури ще остават под 10°. В петък ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан западен вятър; облачността от запад на изток ще намалее до слънчево. В събота денят ще стартира със слънчево време, само че облачността от запад ще се усилва, ще е най-вече висока; вятърът последователно ще се ориентира от югозапад.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР