София. Престъпленията се извършват по-често от така наречените лица от

...
София. Престъпленията се извършват по-често от така наречените лица от
Коментари Харесай

Гл. комисар Калин Георгиев: Престъпленията се извършват по-често от така наречените „лица от маргинализирани общности“

София. Престъпленията се правят по-често от по този начин наречените „ лица от маргинализирани общности “. Това сподели в седмичното публицистично предаване “Метроном “ на Радио „ Фокус “ гл. комисар от запаса Калин Георгиев и основен секретар на Министерство на вътрешните работи в интервала 2009-2013 година. „ Престъпленията се правят не тъй като те са роми, или българи, или турци, или арменци, а тъй като тези хора са изгубили, или в никакъв случай не са имали визия за обикновени понятия като „ положително “, „ зло “, „ закононарушение “, „ наказване “. Липсват им базисни житейски показа, което идва от необразованост, липса на интегритет в обществото, отчуждение, или отвод за схващане, само че никога това не е симптом “, съобщи той. По думите му животът по разпоредбите на гетото и алиенацията на тези общности води до подобен вид закононарушения.
„ Бил съм участник в следствието на извънредно жестоки закононарушения, осъществени от представители на маргинализирани групи, които са били както от ромски, както от български, по този начин и от турски генезис “, изясни той и уточни за образец извънредно грубо ликвидиране на стара жена в Искърското дефиле преди към осем години. „ Действително закононарушението беше осъществено от роми, които са я умъртвили, тъй като са били гладни и, когато моите сътрудници от Института по логика на психиката се пробваха да им създадат психическо проучване, то не можа да бъде осъществено, тъй като коефициентът им на просветеност беше под 40 “, разясни гл. комисар Георгиев.
Той разяснява, че неналичието на образование, на фамилна среда, на учебно заведение – цяла палитра от знания, които някои деца или представители на обособени общности не получават, води до закононарушения. Гл. комисар Калин Георгиев добави, че страната и обществото разполагат с религията и с институции, свързани със обществени, културни и научни действия, които биха могли по някакъв метод да основат тези съществени, базисни понятия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР