София. Представители на ЧЕЗ откриха новата учебна година в три

...
София. Представители на ЧЕЗ откриха новата учебна година в три
Коментари Харесай

Представители на ЧЕЗ откриха учебната година в дуалните паралелки на три училища

София. Представители на ЧЕЗ откриха новата образователна година в три гимназии с дуална форма на образование, която дава опция на учениците по едно и също време да учат и да работят. Това оповестиха от пресцентъра на компанията . ЧЕЗ взе участие в дуалното образование в три гимназии - професионалната гимназия „ Н. Й. Вапцаров “ в София, ПГМЕТ в Плевен и професионалната гимназия „ Мария Кюри “ в Перник. През новата образователна година следва да стартира практиката в ЧЕЗ Разпределение на единайсетокласниците от плевенската и софийска гимназии. Това бяха първите подкрепени от ЧЕЗ паралелки с дуалната форма на образование по специалността електротехник в границите на плана ДОМИНО.
„ Качественото обучение е от значително значение за стратегически бранш като електроенергетиката. Динамиката на бизнеса и бързо изменящата се среда потвърждават, че дуалното образование е най-удачният метод за наемане на верните хора в компанията и за задържане на младите гении в България, като им се обезпечава подобаваща среда за професионално и личностно развиване. Пожелавам на учениците и учителите сполучлива нова образователна година “, сподели Евгения Накова, шеф Човешки запаси в ЧЕЗ България.
ЧЕЗ е създала и следва дълготрайна тактика в региона на образованието и поддръжката на младите гении. В продължение на 10 години ЧЕЗ годишно приема десетки стажанти през лятото, а от шест години провежда състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, чиято цел е да подкрепи посредством стипендии най-талантливите дванайсетокласници от професионалните гимназии. До момента в надпреварата са взели участие над 750 възпитаници, като 49 от тях са получили стипендии. През 2018 година в програмата за първи път бяха включени и студенти. ЧЕЗ развива дълготрайно и сполучливо съдействие с професионалните учебни заведения и с висшите образователни заведения, които са инкубатори на бъдещите експерти.
При подготовката за първия образователен ден ЧЕЗ Разпределение България извърши изключителни обходи на оборудванията от електроразпределителната мрежа, които се намират наоколо до учебни заведения и детски градини, ситуирани на обслужваната от сдружението територия в Западна България. Проверката има за цел да удостовери, че оборудванията са в чудесно техническо положение, не съставляват заплаха за децата и няма да смущават образователния развой.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР