София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с
Коментари Харесай

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна с Н. Пр. Пуджа Капур, дипломат на Индия в България. На срещата по самодейност на Политическа партия АБВ, участваха също ръководителят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Анастас Терзобалиев, специалист по Близкия Изток и Арабските страни. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
Срещата се организира по отношение на идното посещаване на делегация на Политическа партия АБВ – представители в локалните органи на самоуправление и представители на младежката организация. Визитата е по отношение на присъединяване на АБВ в два форума в Индия - интернационалният БРИКС – ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО и Вторият интернационален конгрес на младежките парламенти. Пламена Заячка е основен координатор за България и на двете събития, на които страната ни ще бъде показана само от делегацията на Политическа партия АБВ.
Посланик Капур пое ангажимент да окаже подпомагане за реализирането на това посещаване и изрази удовлетворение от обстоятелството, че България ще бъде почтено показана на този значим конгрес. Тя акцентира, че за миналата година и половина от мандата й с интерес и задоволство следи и поддържа многочислените взаимни начинания, бизнес конгреси, културни прояви, които способстват за доближаване на двустранните връзки.
Румен Петков посочи, че Политическа партия АБВ работи за възобновяване на обичайно положителните стопански и политически връзки с Индия и останалите страни от Тихоокеанския район и се ангажира напъните в тази посока да продължат и отсега нататък, в това число посредством определяне на контакт и съдействие с индийска политическа партия. Председателят на Политическа партия АБВ подчертава върху обстоятелството, че Индия е доста значим стратегически сътрудник за България и би трябвало да се направи всичко належащо за укрепването на това партньорство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР