София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на
Коментари Харесай

Лидерът на АБВ Румен Петков: България трябва да получи подкрепа за осигуряването на трасе за пряка доставка на газ от Русия както за страната ни, така и за ЕС

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и представители на управлението на партията организираха среща с съветския дипломат Н. Пр. Анатолий Макаров в централата на политическата мощ. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . По време на диалога бяха разисквани връзките сред България и Руската федерация. Петков осведоми Н. Пр. Макаров за визитата си в Русия и извършените срещи с ръководителя на комитета за другарство с България към съветския парламент Александър Василенко, както и със ръководителя на комисията по интернационалната политика на партия „ Единна Русия “ Андрей Климов, по време на която бяха контрактувани взаимни дейности по отбелязването на 140-годишнината от Константинополския кротичък контракт, с помощта на който страната ни се връща на политическата карта на Европа. Предвидено е конференция по тематиката да се организира на 18 февруари 2019 година в София. Председателят на Политическа партия АБВ е получил покана за присъединяване в честването на годишнината от събитието, която ще се означи в Москва на 8 февруари идната година.
По време на срещата Румен Петков настоя Руската федерация да окаже поддръжка на България за това страната ни да може да реализира план, който да обезпечи директна доставка на газ от Русия за България и оттова за Европейски Съюз. Той уточни, че това е въпрос, който визира ползите още на Сърбия, Хърватска, Черна гора, Австрия и други европейски страни. По думите му реализирането на подобен газов кулоар е въпрос с изключителна интернационална значителност, тъй като всяка директна доставка на синьо гориво от Русия към Европа е гаранция и за по–добра обществена цена, на която потребителите от Европейски Съюз ще заплащат този вид енергоносител.
Лидерът на Алтернатива за българско възобновление разяснява с съветския дипломат и последното развиване по проблема с построяването на АЕЦ „ Белене “, като по думите му, въпреки и занимателен от стана на България, градежът на централата към този момент е в развой на развиване, защото за това към този момент се вижда и политическа воля и сила за построяването на централата.
На срещата Румен Петков попита Н. Пр. Анатолий Макаров за обстановката по спора Русия – Украйна. Посланик Макаров сподели, че Руската страна дефинира навлизането в териториалните й води като груба провокация, което се поддържа и от показанията, дадени от украинските моряци, и от снимковия материал.
В формалната си позиция по тематиката Политическа партия АБВ декларира, че добре схваща сдържаността на Европейски Съюз, високо прави оценка предлагането на Германия и Франция да посредничат за отрегулиране на спора. Председателят на партията Румен Петков съобщи изрично неприемане на потреблението на подобен вид брутални провокации за ескалиране на напрежение в международен мащаб с чисто вътрешнополитически цели.
Във връзка с тематиката енергетика и по-специално в частта и за доставките на природен газ, зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева акцентира пред Н. Пр. Анатолий Макаров, че и в този момент България получава най-евтината доставка на синьо гориво в Европа от „ Газпром “, като уточни, че даже в съпоставяне със прилежащите нам страни разликата е най-малко 5-6 евро на МВтч. Ето за какво по думите й България би трябвало да употребява всяка опция да продължи да бъде стратегически център по обезпечаването на енергийната сигурност на района. Тя осведоми посланика за идна интернационална конференция на тематика енергетика, която АБВ ще провежда и организира през месец януари идната година. На форума се планува да се дискутират аспекти на нуклеарната енергетика и обстановката в газовия бранш през призмата на опазване пазарите на България като страна, която подсигурява енергийната сигурност в района и Европа.
По време на срещата водачът на АБВ-Младежи Пламена Заячка осведоми съветския посланик за реализацията на двустранния контракт сред младежките организации на Алтернатива за българско възобновление и на „ Единна Русия “ – „ Моладая армия “. Първата демонстрация обвързвана с това съглашение за партньорство ще бъде конференция отдадена на 140-годишнината от подписването на Константинополския кротичък контракт и 141 години от Плевенската епопея. Събитието ще се организира на 10 декември 2018 година в Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР