София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г.“

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивала на българския обичай и просвета „ Бъдеще с обичаи – Кърджали 2019 г " пред Паметника на Освободителите. На Новия мост над река Арда тя поведе най-дългото хоро, водено от 10-метров трикольор. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Под звуците на „ 101 каба гайди “ хорото сплоти хората от района, страната и от прилежащи страни. В празника се включиха министърът на туризма Христина Ангелкова и регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев.
Родопчани сме извънредно гостоприемни и слънчеви хора, акцентира Цвета Караянчева на откриването. Председателят на Народното събрание означи, че с цел да усетиш Родопа планина, има няколко неща, които би трябвало да вкусиш, да чуеш, да почувстваш – родопската ария, която се пее от сърце, да чуеш родопската гайда, да усетиш и видиш природата в Родопите. Преди това се състоя и дефиле на фолклорните сформира.
В тазгодишното издание на Фестивала са включени действия, свързани с българския обичай и просвета – фолклорна стратегия, тематични изложби, алея на обичайни занаяти, фотоизложби и детски работилници. Целта е да се разпространява неповторимото културно-историческо завещание на Източните Родопи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР