София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди възможностите за

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди възможностите за
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни инвестиции в България с председателя на Бундестага Волфганг Шойбле

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разиска опциите за задгранични вложения в България с ръководителя на Германския Бундестаг Волфганг Шойбле. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Двамата разговаряха в границите на конференцията на ръководителите на парламенти на страните-членки на Европейски Съюз, която се организира в австрийската столица Виена.
Пред своя немски сътрудник Цвета Караянчева посочи, че България е една от страните с най-ниски налози в Европейски Съюз, които в последните 10 години не са променяни. Тя увери Волфганг Шойбле, че страната ни разполага с доста добре подготвени фрагменти във всички сектори. Караянчева срещна своя сътрудник с данните от междинната зимна прогноза на Европейска комисия. Според изнесените обстоятелства България е в топ 5 измежду страните в Европейски Съюз с предстоящ най-голям стопански растеж за 2019 година – 3,6%. Председателят на Народното събрание бе безапелационна, че България съблюдава отлична финансова дисциплинираност, вследствие на която страна ни е в челната тройка на страните в Европейски Съюз с най-нисък държавен дълг. Цвета Караянчева подсети, че неотдавна президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер персонално е имал опцията да се убеди в положителната икономическа среда в България по време на своето публично посещаване в страната ни.
Председателят на Народното събрание осведоми Волфганг Шойбле, че в България има процедура страната да спомага в оптималната степен на огромните стратегически вложители на нейна територия. „ Един от най-благоприятстващите фактори за реализация на непознати вложения в една страна безспорно е инфраструктурата. Благодарение на държавното управление на Бойко Борисов и финансовата дисциплинираност на страната се генерира годишно спомагателен запас, който се влага за поправки и градеж на пътищата – даже по прави, които не са част от европейските коридори “, уточни Цвета Караянчева и акцентира, че всички изложени обстоятелства вършат България страна с отличен бизнес климат и подобаваща среда за вложения.
В рамките на срещата ръководителите на българския и немския парламент споделиха задоволството си от положителните двустранни връзки сред двете страни във всички сфери.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР